Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Door de jaren heen zijn mensen veel nauwkeuriger beginnen te letten op details in hun huis. Dit geldt niet alleen voor de kleur van de muren, maar ook voor de algemene uitstraling. De uitstraling waar een interieur over beschikt wordt bepaald door een groot aantal verschillende factoren. Uiteraard zijn er de kleuren waar gebruik van wordt gemaakt, maar er moet ook rekening worden gehouden met andere onderdelen zoals de kozijnen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die een bestaande woning wensen over te nemen steeds vaker rekening houden met de kozijnen die in het pand zijn terug te vinden. De reden daarvoor is echter niet wat ze op het eerste zicht lijkt.

kunststof kozijnen

Goede isolatie van cruciaal belang

De stijgende prijzen op vlak van elektriciteit en gas hebben er voor gezorgd dat mensen meer dan ooit een energiezuinige woning willen. Van warmteverlies weten we evenwel dat het op tal van verschillende manieren kan optreden. Zo kan warme lucht ontsnappen via de gevel, maar kan ze zich ook een weg naar buiten banen via de kozijnen. De isolerende factor waar kozijnen over beschikken is steevast afhankelijk van het materiaal waaruit het kozijn in kwestie bestaat. Een aluminium kozijn isoleert bijvoorbeeld veel minder goed in vergelijking met kunststof en zeker ten opzichte van hout. Mensen zijn er zich bewust van dat een vervanging van de bestaande kozijnen een behoorlijke som geld kan kosten waardoor het materiaal altijd mee in overweging wordt genomen bij een mogelijke aankoop. Lees ook: verbouwing kosten.

Uitstraling van het kozijn

Een kozijn vormt een opvallend onderdeel in een interieur. Mensen die er voor hebben gekozen om voor hun woning gebruik te maken van een klassiek interieur zullen deze bijvoorbeeld niet snel combineren met een kozijn van kunststof of aluminium. Hout is in dit geval de meest interessante keuze. Omgekeerd geldt eigenlijk hetzelfde. Wie een loft heeft gekocht en deze op moderne wijze wenst in te richten zal niet snel opteren voor een kozijn van hout. Hoewel hier in vroeger tijden misschien slechts in mindere mate rekening mee werd gehouden blijkt het nu voor toekomstige eigenaars van een woning toch een reden om toch maar niet tot aankoop over te gaan. Zomaar even 40% van de ondervraagden gaf aan dat de stijl en het materiaal van de kozijnen van een huis aanzienlijk doorwegen in de uiteindelijke beslissing om over te gaan tot aankoop of niet. Wil je een huis verkopen, dan kan je hier dus maar beter rekening mee houden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende