Links of rechts draaiend pvc ramen?

Positionering van de scharnieren

Indien je van plan bent om een kunststof kozijn te bevestigen is het belangrijk om rekening te houden met de positionering van de scharnieren. Indien je nog niet hebt besloten langs welke zijde het raam open dient te gaan is het belangrijk om hier in deze fase rekening mee te houden. In principe is de richting waarin een raam wordt geopend een persoonlijke keuze. Doorgaans mag er dan veelal worden gekozen voor een links open draaiend raam, sommige mensen vinden het, bijvoorbeeld omwille van een beperkte ruimte interessanter om ze in de andere richting te openen. Nogmaals, dit is een geheel persoonlijke keuze die moet worden gemaakt aan de hand van de inrichting van de woning.

Links of rechts draaiend kunststof kozijn

Hou rekening met de beschikbare ruimte

Zoals reeds aangegeven is het bij het positioneren van de scharnieren en dus de richting waarin het raam wordt geopend van belang om rekening te houden met de beschikbare ruimte. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan het bij hindernissen eveneens een oplossing zijn om het raam naar buiten te draaien. Op deze manier wordt er geen ruimte binnenshuis ingenomen, al loop je wel een groter risico op dichtslaande ramen. In ieder geval, vooraleer de scharnieren te bevestigen is het dus zeker en vast een must om rekening te houden met de beschikbare ruimte rondom de kunststof kozijnen.

Zelf kunststof kozijnen plaatsen

Wanneer je er voor kiest om zelf de kunststof kozijnen te plaatsen is het erg belangrijk om de scharnieren aan de juiste zijde en op een correcte hoogte te bevestigen. Op deze manier zorg je er voor dat de ramen steeds zo optimaal mogelijk geopend kunnen worden of in de kiepstand geplaatst kunnen worden.

Wat kost een PVC raam voor jou?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij PVC raam specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.