Zijn pvc ramen veilig?

kunststof kozijnen veiligVroeger werd wel eens gezegd dat houten kozijnen het veiligst zijn van allemaal. Door de jaren heen werd dit door experts steeds vaker tegengesproken. Op vandaag stellen we vast dat kozijnen die zijn vervaardigd uit kunststof of aluminium een stuk veiliger zijn. Ze zijn immers veel robuuster en beter afgesloten waardoor ze een sterk verbeterde bescherming bieden tegen inbrekers. Het openbreken van een kunststof kozijn met een koevoet is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht lijkt. De eerste test lijkt hiermee in ieder geval geslaagd te zijn!

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Vast kunststof kozijn

Op het eerste zicht lijkt het misschien een vreemd fenomeen, maar steeds meer mensen kiezen er voor om in ruimtes met bestaande ventilatie ramen te installeren die niet geopend kunnen worden. De zogenaamde vaste kunststof kozijnen worden bij plaatsing volledig vast gemaakt waardoor ze geen verbinding meer vormen met de buitenwereld. Dit kan interessant zijn omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kan een vast kunststof kozijn een natuurlijke lichtinval creëren. Dit is ideaal in ruimtes waar nog geen raam in is terug te vinden en waar geen (extra) ventilatie noodzakelijk is. Vooral in kleine ruimtes is dat mooi meegenomen. Een ander niet onbelangrijk punt is dat een vast kunststof kozijn zeer interessant is op vlak van inbraakpreventie. Daar deze gesloten in de muur wordt geïntegreerd is het namelijk niet zo eenvoudig om deze van buitenaf open te maken.

Hou je kunststof kozijn in een optimale staat

Je huis zo optimaal mogelijk beschermen tegen inbrekers kan alleen wanneer je de zwakke plekken van je woning kent. In dit gegeven is het zeer belangrijk om rekening te houden met de staat van je kozijnen. Zijn de scharnieren bijvoorbeeld nog voldoende stevig en wat gezegd van de hoekverbindingen? Wil je graag een extra beveiliging aanbrengen? In dat geval kan het een goed idee zijn om je kunststof kozijnen te voorzien van een rolluik. Zo maak je het potentiële inbrekers extra moeilijk!

Wat kost een PVC raam voor jou?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij PVC raam specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.