Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Geen invloed van weersomstandigheden

Een groot voordeel waar kunststof kozijnen over beschikken is dat ze niet zo onderhevig zijn aan de weersomstandigheden dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Deze laatste kunnen na verloop van tijd sporen van vocht en schimmel gaan vertonen waardoor ze aan uitstraling en kwaliteit verliezen. Dat is bij kunststof kozijnen niet het geval. Net omdat ze gemaakt zijn van kunststof heeft warmte en vocht geen invloed op het materiaal waardoor de kwaliteit en de uitstraling er van steeds constant blijft.

Wat je echt moet weten over kunststof kozijnen

Isolerende werking van kunststof kozijnen

Er wordt wel eens gezegd dat houten kozijnen alleen maar isoleren en daardoor interessanter zijn. Het klopt inderdaad dat hout van nature uit een uitstekende isolerende werking heeft, maar door de jaren heen is er veel veranderd. Vandaag de dag bieden namelijk ook kunststof kozijnen een meer dan degelijke isolatie waardoor je behoorlijk wat kan besparen op je energiefactuur. Daarnaast is het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen door de stijgende houtprijs door de jaren heen aanzienlijk verlaagd. Op financieel vlak is het op vandaag dan ook nog interessanter om te kiezen voor kunststof kozijnen in plaats van houten kozijnen.

Geen onderhoud nodig

Veel mensen twijfelden lange tijd tussen houten en kunststof kozijnen om nog steeds vaak te kiezen voor de houten varianten. Niet omdat ze beter zijn, maar omdat ze langer op de markt zijn en daardoor een vertrouwde indruk nalaten. Toch is kiezen voor houten kozijnen lang niet altijd het interessantst, in tegendeel. Hoe interessant deze kozijnen op het eerste zicht ook mogen zijn, ze vergen een bepaalde hoeveelheid onderhoud en zijn veel minder duurzaam dan kunststof kozijnen. Deze laatste hebben doorgaans geen onderhoud nodig omdat ze over een zelfreinigende functie beschikken. Wil je met andere woorden kozijnen waar je geen omkijken naar hebt? Kies dan voor het gebruiksgemak van de kunststof kozijnen! Lees ook: voordelen en nadelen kunststof kozijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende