Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Deuren prijzenWanneer je een woning wenst te verbouwen of je bezig bent met het realiseren van een nieuwbouw is het altijd belangrijk om rekening te houden met de deuren die in je woning geplaatst dienen te worden. Deuren vormen uiteraard een zeer belangrijk onderdeel van een huis en kunnen een behoorlijke duit kosten. Ben je van plan om deuren te realiseren in je woning, maar zou je in eerste instantie een concreet zicht willen hebben op de gemiddelde kostprijs die hiervoor wordt aangerekend? Wij zetten de gemiddelde deuren prijzen graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Direct weten wat de exacte prijzen voor jou zijn? Vul hier het formulier in in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Hoeveel kosten deuren?

kosten kozijnenDe gemiddelde kostprijs die voor deuren in rekening wordt gebracht is afhankelijk van tal van verschillende factoren. We onderscheiden op dit vlak onder meer het materiaal waaruit de deur bestaat van de afmetingen waar deze over dient te beschikken. Dit alles zorgt er voor dat het prijskaartje van een deur behoorlijk kan verschillen. Een eenvoudige deur kan reeds worden aangekocht voor een prijskaartje van ongeveer 300 euro terwijl een dure deur met een lange levensduur je een paar duizend euro of meer kan kosten. In ieder geval zetten we in eerste instantie alvast even het verschil in kostprijs tussen de verschillende materialen waaruit deuren kunnen bestaan voor jou op een rijtje.

Type materiaal Gemiddelde kostprijs
Kunststof Ongeveer 750 euro voor een deur van 1 vierkante meter
Hout Ongeveer 850 euro voor een deur van 1 vierkante meter
Aluminium Ongeveer 900 euro voor een deur van 1 vierkante meter

Hoe groter en breder de deur wordt, des te hoger logischerwijs ook het kostenplaatje komt te liggen. Voor een deur die beschikt over 2,2 vierkante meter afmetingen betaal je dan ook al snel zo’n kleine 1.750 euro. Let op, zowel de BTW als de montage van de deur is in deze prijs inbegrepen.

Een deur zelf plaatsen of uitbesteden?

Buiten het kopen van de materialen is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat een deur uiteraard ook moet worden geplaatst. Het plaatsen van een deur is complexer dan je op het eerste zicht zou denken. Omwille van deze reden wordt het dan ook aangeraden om dit werk uit te laten voeren door een vakman die niet alleen over de nodige ervaring maar tevens over alle vereiste materialen beschikt. Een deur zelf plaatsen kan je dan wel een financieel opleveren, daar staat tegenover dat dit zeer precies moet gebeuren. Een deur die niet goed wordt geplaatst kan immers al snel gaan klemmen en dat komt het comfort en gebruiksgemak uiteraard niet bepaald ten goede.

Opletten met de verschillen tussen binnen- en buitendeuren

Veel mensen denken dat ze zonder probleem de deuren voor binnen ook buitenshuis kunnen gebruiken en omgekeerd. Dat is evenwel niet altijd het geval. Er zijn dan ook verschillende aandachtspunten waar je maar beter rekening mee kan houden. We zetten deze punten graag even voor jou op een rijtje:

  1. Voor binnendeuren moet je rekening houden met niet alleen de isolatiewaarde van het kozijn, maar ook met de eenvoud waarmee de kleur kan worden aangepast. Dat is bij kunststof kozijnen bijvoorbeeld een stuk lastiger in vergelijking met kozijnen van hout die kunnen worden geschilderd. Hoe dan ook zal je willen dat de uitstraling en de stijl van je deur perfect aansluit op die van je interieur en dat is niet altijd even vanzelfsprekend.
  2. Buitendeuren dienen over een speciale bescherming te beschikken die er voor zorgt dat ze optimaal worden beschermd tegen de weersinvloeden. Dit is nodig, want een gewoon kozijn voor een binnendeur buitenshuis gebruiken zal er al snel voor zorgen dat er sporen van slijtage kop op zullen steken en dat is iets wat je uiteraard niet wil. Voldoende rekening houden met de verschillende eigenschappen van binnen- en buitendeuren is dan ook zeker en vast belangrijk.

Interessante bespaartips

Het plaatsen van nieuwe deuren in je woning, in het bijzonder wanneer je alle bestaande deuren wenst te vervangen kan een niet onaanzienlijke som geld kosten. Omwille van deze reden gaan mensen die willen investeren in (nieuwe) deuren dan ook niet zelden op zoek naar interessante bespaartips. Wij hebben er alvast een aantal voor jou op een rijtje gezet:

  • Zelf de montage uitvoeren. De eerste bespaartip is er misschien eentje die voor de hand liggend lijkt, maar dat echt niet is, in tegendeel. Zelf je deur monteren mag op het eerste zicht een koud kunstje lijken, in de praktijk wil dit nog wel eens anders uitpakken. Wees er in ieder geval altijd zeker van dat je beschikt over voldoende kennis evenals alle nodige materialen die gebruikt moeten worden tijdens het plaatsen van deuren. Alleen op deze manier kan je er zeker van zijn dat je in alle comfort en op optimale wijze een deur zelf kan plaatsen.
  • Kies voor kunststof kozijnen. Zoals je reeds hebt kunnen lezen kunnen deuren vandaag de dag uit tal van verschillende materialen bestaan. We onderscheiden op dit vlak niet alleen hout en kunststof, maar bijvoorbeeld ook aluminium. Van alle verschillende materialen waaruit deurkozijnen kunnen bestaan is kunststof voor velen het interessantst. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Met een gemiddelde levensduur van 50 jaar is kunststof een bijzonder duurzaam materiaal. Daar komt bij dat ze over een goede isolatiewaarde beschikt en ze bovendien kan worden aangekocht tegen een scherp prijskaartje. Wanneer je slechts over een beperkt budget beschikt met betrekking tot het kopen van nieuwe deuren is kiezen voor kunststof zeker en vast een aanrader.
  • Vergelijking tussen verschillende vakmannen. Last but not least, het loont vooraleer nieuwe deuren te kopen altijd de moeite om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende vakmannen. Door een dergelijke vergelijking uit te voeren kan je er namelijk zeker van zijn dat je uiteindelijk niet alleen kiest voor die deuren die over de best mogelijke kwaliteit beschikken, maar die tevens ook zijn voorzien van een zo laag mogelijk prijskaartje. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen verschillende vakmannen kan er in de praktijk dan ook voor zorgen dat er een besparing wordt gerealiseerd die kan oplopen tot zomaar even 40 procent. Het spreekt voor zich dat dit de investering in deuren aanzienlijk kan beperken!
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende