Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Schuifpui kostenBen je op zoek naar een mogelijkheid om niet alleen meer licht, maar ook meer ruimte in je huis te voorzien, maar wil je geen grote verbouwingswerken laten uitvoeren? In dat geval kan gebruikmaken van een schuifpui een interessante keuze zijn. Door middel van een schuifpui wordt er voor gezorgd dat je huis over een nieuwe look beschikt en bovendien geniet je ook nog eens van uitzicht op de tuin. Ben je ook geïnteresseerd in het kopen van een schuifpui, maar wil je eerst een duidelijk beeld hebben van de gemiddelde kostprijs? We zetten de gemiddelde kosten van een schuifpui graag even voor jou op een rijtje.

→ Direct weten wat een schuifpui voor jou gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Hoeveel kost een schuifpui?

kosten kozijnenDe vraag die natuurlijk op ieders lippen brandt is hoeveel een schuifpui nu precies kost. Dit is uiteraard afhankelijk van het type schuifpui waar gebruik van wordt gemaakt. Wij zetten de verschillende mogelijkheden op vlak van kunststof schuifpuien graag even voor jou op een rijtje door middel van onderstaande tabel.

Kunststof schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige schuifpui met een breedte van 3 – 3,2 m inclusief HR++ glas Tussen 1.850 & 3.050 euro
3-delige schuifpui met een breedte van 4,3 – 4,5 meter inclusief HR++ glas Tussen 3.050 & 4.550 euro
4-delige schuifpui met een breedte van 5 – 6 meter inclusief HR++ glas Tussen 4.150 & 5.350 euro

Wanneer je bovenstaande kosten bekijkt dien je er rekening mee te houden dat de kosten voor de plaatsing in de aangegeven prijs zijn inbegrepen. Deze kosten bedragen gemiddeld zo’n 500 euro. Wanneer je de plaatsing van de schuifpui voor eigen rekening wenst te nemen kan je dus zo’n 500 euro van het prijskaartje afhalen.

  • Goedkoopste schuifpui: Wanneer je er voor wenst te kiezen om zo voordelig mogelijk een schuifpui te laten realiseren is het interessant om te kijken in de richting van een kunststof schuifpui die bestaat uit twee delen. Dit wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van een vast gedeelte evenals van een schuifdeur. De vaakst gekozen afmetingen voor een dergelijke schuifpui bedragen tussen de 2,6 meter (hoogte) en 3 meter (breedte). Een 2-delige schuifpui van kunststof die beschikt over een kiepsysteem is verkrijgbaar vanaf een prijskaartje van zo’n 1.850 euro.
  • Meest populaire schuifpui: In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om gebruik te maken van een schuifpui van kunststof die bestaat uit drie delen. Een dergelijke schuifpui bestaat dan uit twee vaste delen evenals één schuifdeur. Een voorbeeld hiervan is: vast-deur-vast. De vaakst gekozen afmetingen in deze situatie bedragen een hoogte van 2,6 meter en een breedte van 4,3 meter. Een 3-delige kunststof hefschuifpui is verkrijgbaar vanaf een prijs van zo’n 3.950 euro (inclusief de kosten voor de montage).
  • Duurste schuifpui: Van alle schuifpuien op de markt is de duurste ongetwijfeld de 4-delige schuifpui. Dit type schuifpui bestaat uit twee vaste delen evenals twee schuifdeuren of drie vaste delen en één schuifdeur. Wanneer je opteert voor een dergelijke schuifpui dien je rekening te houden met een hoogte van 2,6 meter en een breedte van 6 meter. Voor het kopen van een 4-delige hefschuifpui dient rekening te worden gehouden met een prijskaartje van zo’n 5.350 euro. De montage is ook in deze prijs uiteraard inbegrepen.

De prijsopbouw van een schuifpui

Op het moment dat we de opbouw van de kostprijs van een schuifpui in detail gaan bekijken kunnen we niet anders dan vast te stellen dat deze uit twee delen bestaat. We onderscheiden op dit vlak de arbeidskosten (30 procent) van de materiaalkosten (70 procent). Het feit dat de arbeidskosten zo laag zijn gelegen zorgt er voor dat een vergelijking tussen verschillende bedrijven en vakmannen een eerder matige besparing zal opleveren, maar toch is dit uiteraard de moeite meer dan waard.

Keuzes die de prijs van een schuifpui beïnvloeden

Wanneer je een schuifpui wenst aan te kopen voor in je huis zijn er verschillende keuzes die je als woningeigenaar moet maken die een directe invloed kunnen hebben op het prijskaartje waar je rekening mee dient te houden. We hebben deze verschillende kosten even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Materiaal waaruit de schuifpui bestaat

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven wordt het grootste deel van de kostprijs van een schuifpui gebaseerd op het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. We maken op dit vlak een onderscheid tussen kunststof, aluminium en hout. De prijzen in onderstaande tabel zijn gebaseerd op een 3-delige schuifpui.

Materiaal van de schuifpui Gemiddelde kostprijs
Hout Tussen 1.650 & 3.550 euro
Kunststof Tussen 1.850 & 5.350 euro
Aluminium Tussen 3.050 & 5.350 euro

Keuze 2: Het model van schuifpui

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om gebruik te maken van een hefschuifpui. Ook een schuifpui met een draai-/kiepsysteem kan evenwel een aanrader zijn. Een hefschuifpui wordt zoals de naam reeds laat vermoeden van de grond getild vooraleer het beweegbare deel begint te schuiven. Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem combineert het beste van twee werelden en beschikt over schuivende deuren die eveneens kunnen kantelen wanneer de deurklink in de correcte positie wordt gezet. Let wel, wil je er voor kiezen om een hefschuifpui aan te kopen, dan zal je altijd rekening moeten houden met een niet onaanzienlijke meerprijs. Deze kan tussen de 200 en 400 euro duurder zijn in vergelijking met een draai-/kiepsysteem.

Keuze 3: De afmetingen van de schuifpui

Last but not least zijn er natuurlijk ook nog de afmetingen waar de schuifpui in kwestie over beschikt. Een standaard schuifdeur beschikt doorgaans over de afmetingen 1,2 – 1,5 meter. Het vaste deel kan in deze situatie variëren naargelang de wens van de woningeigenaar. De vaakst gekozen breedtes van het vaste deel zijn evenwel gelegen tussen de 1,5 en 2,2 meter. Een niet onbelangrijke reden waarom de prijzen onderling tussen de verschillende schuifpuien zoveel verschillen gaat schuil in het feit dat er meer of juist minder materiaal noodzakelijk is. Bekijk omwille van deze reden goed op voorhand van welke afmetingen je, je schuifpui wenst te voorzien. Alleen op deze manier zal je namelijk met zekerheid kunnen stellen dat ze perfect tot haar recht zal komen in jouw woning terwijl ze ook nog eens op financieel vlak houdbaar blijft.

ff

Bron: schuifpui

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende