Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten een goed idee. Zo is kunststof namelijk erg voordelig, maar heeft het een groot aantal voordelen. Het isoleert erg goed en in combinatie met hoogrendementsglas zal je dit terugzien in je stookkosten. Daarnaast is kunststof sterk, duurzaam en kunnen de kozijnen wel 50 jaar meegaan. Het is ook makkelijk in het onderhoud en hoeft nooit te worden overgeschilderd. Wanneer je kunststof kozijnen bestelt heb je vaak de optie om alles te laten doen door de leverancier, maar je kunt ook een groot gedeelte zelf doen. Hier kun je lezen over de twee opties, zodat je zelf kunt zien wat het beste is voor jouw situatie.

Volledige service bij de leverancier

De meeste grote leveranciers bieden een service aan die alles voor je regelt. Ze komen de kozijnen opmeten, plaatsen en regelen de nazorg. Vaak is het ook mogelijk om een financiële regeling te treffen of een onderhoudscontract aan te gaan. Deze diensten zijn natuurlijk niet gratis, maar aan de andere kant heb je er verder ook geen omkijken meer naar. Heb je een druk leven of twee linkerhanden, dan kan dit een optie zijn. De kosten voor deze volledige service zijn moeilijk in te schatten zonder een offerte op te vragen. Er zijn te veel factoren die de prijs kunnen beïnvloeden.

Doe-het-zelf

Als alternatief kun je ook besluiten om zelf de metingen en de montage te doen. Je kunt de kozijnen makkelijk bestellen en laten afleveren en vaak komen er dan ook duidelijke instructies bij over de installatie. Je hebt wel enige doe-het-zelf ervaring nodig en het juiste gereedschap, maar over het algemeen is het installeren niet heel erg moeilijk. Je bespaar hier ook erg veel geld mee. Alleen voor het installeren van een kozijn betaal je vaak de waarde van het kozijn, dus dat betekent dat de prijs verdubbeld. De volgende tabel geeft de kosten weer van verschillende kunststof kozijnen exclusief installatie, maar inclusief BTW.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460
Tuimelraam 94cm x 140cm €275 – €350
Tuimelraam 134cm x 98cm €350 – €400

 

Handige bespaartips

Het is moeilijk te zeggen wat de beste optie is voor jouw situatie en budget. Heb je veel kozijnen die moeten vervangen worden, dan kun je misschien een gunstige prijs afspreken met een plaatselijke monteur. Als je het zelf doet bespaar je geld, maar moet je wel de tijd nemen en de moeite om het goed te doen. Je zal in ieder geval geld moeten investeren, en hier kun je lezen hoe je dit bedrag zo laag mogelijk houdt.

  • Kies een plaatselijke monteur: als je de kozijnen wilt laten installeren, want daarmee bespaar je op de voorrijkosten.
  • Maak een goede berekening: kijk naar je budget, de kosten voor de volledige service, de kosten voor alleen de ramen, de kosten voor een plaatselijke monteur enzovoorts. Kijk ook naar de voor- en nadelen die aan alle opties verbonden zijn en vraag jezelf af of deze het geld waard zijn. Alleen op die manier kun je zien wat er het beste in jouw situatie past.

Vraag vrijblijvend een aantal offertes aan

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kunnen wij je een boel werk uit handen nemen bij het opvragen van offertes. Dit doe je door één keer je gegevens in te vullen. Daarna zal je in een korte tijd een aantal offertes ontvangen specifiek voor jouw opdracht. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken zonder ergens toe verplicht te zijn, zodat je precies weet wat er geboden wordt. Zo kun je snel en gemakkelijk de juiste beslissing maken wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende