Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Ventilatieroosters kunststof kozijnenHet plaatsen van ventilatieroosters in of boven kunststof kozijnen is eigenlijk niet zo moeilijk als het op het eerste zicht lijkt. In principe vinden we tegenwoordig twee verschillende soorten ventilatieroosters op de markt terug. We onderscheiden vlakke van ronde ventilatieroosters waarbij de laatste ook wel tonnetjes worden genoemd. Hoewel in het verleden vaak werd gekozen voor ronde ventilatieroosters is dat tegenwoordig niet langer het geval. De vlakke ventilatieroosters winnen snel aan terrein en dat heeft alles te maken met de mogelijkheid om ze in schuifpuien te plaatsen. Ook het plaatsen van een hor is bij deze vlakke ventilatieroosters geen enkel probleem terwijl dat bij de ronde varianten wel het geval is.

Waarom kiezen voor een ventilatierooster?

Veel mensen spenderen tegenwoordig bijzonder veel aandacht en geld aan het zo optimaal mogelijk isoleren van hun woning. Dat is natuurlijk bijzonder interessant, want op deze manier beperkt je de verbruikskosten van bijvoorbeeld gas of elektriciteit. Daar staat echter tegenover dat het zeer belangrijk is om de kamers in je huis op een passende manier te laten ventileren. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een ventilatierooster in je kunststof kozijn. Op deze manier hoef je niet meteen het volledige raam te openen waardoor ook beestjes de kans krijgen om je huis binnen te dringen, maar kan je gewoon het ventilatierooster open zetten.

Kleuren ventilatieroosters

Toen je vroeger een ventilatierooster wou voorzien in je raam was het probleem vaak dat je het moest doen met één van de standaard kleuren. Tegenwoordig is dat niet langer het geval en zijn de roosters in nagenoeg alle gangbare kleuren verkrijgbaar. Je moet er wel rekening mee houden dat een ventilatierooster in de kleur van je keuze een aardige euro meer kan kosten dan een gewone standaard uitvoering. Standaard zijn ventilatieroosters beschikbaar in de kleuren wit, aluminium en beige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende