Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Vandaag de dag beschikt over een zeer persoonlijke voorkeur op vlak van hoe een interieur er moet uit komen te zien. We onderscheiden in ieder geval verschillende soorten uitstralingen. Zo is er natuurlijk een strak en modern interieur, maar daarenboven geven zeer veel mensen nog steeds de voorkeur aan een enigszins klassieke uitstraling. De uitstraling van je interieur zal grotendeels van invloed zijn op het type kozijnen waar je gebruik van zal willen maken. Ook op dit vlak beschik je tegenwoordig over een zeer ruim aanbod. Kies je bijvoorbeeld voor de strakke look van onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen of ga je toch voor de natuurlijke uitstraling van hout in een klassiek interieur? Wij geven je alvast graag een duidelijk beeld van welk kozijn nu precies bij welke woonstijl past.

Modern & design interieur

In eerste instantie gaan we even kijken naar een modern en design interieur. Een dergelijk interieur kenmerkt zich doorgaans door opvallend objectieve kleuren. Denk hierbij aan wit en zwart. Daarnaast oogt alles zeer strak waardoor je ook hetzelfde zal willen voor je kozijn(en). Omwille van al deze verschillende redenen wordt er in een modern interieur in het merendeel van de gevallen gekozen voor kunststof kozijnen. Deze kozijnen hebben als grote voordeel dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en bovendien ook nog eens leverbaar zijn in de meest uiteenlopende kleuren.

Stoer en industrieel

Vooral jonge mensen kiezen er tegenwoordig bijzonder vaak voor om een stoer en industrieel interieur te laten plaatsen. Deze industriële stijl komt bijvoorbeeld uitstekend tot haar recht in een loft of in oude fabriekspanden. Ook bij nieuwbouwprojecten wordt er tegenwoordig steeds vaker voor deze woonstijl gekozen. In dit type interieur zijn doorgaans verschillende elementen terug te vinden uit beton, glas, metaal en hout. Het hoeft dan ook geen verrassing te zijn dat bij deze woonstijl vooral wordt gekozen voor stalen kozijnen.

Landelijke en romantische stijl

Een landelijk en romantisch interieur is reeds vele jaren lang bijzonder geliefd bij een groot aantal gezinnen. Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door diverse, zachte kleuren. Het bekendst zijn vooral de natuur- en pasteltinten. Deze zorgen er voor dat het interieur ten allen tijde over een warme en uitnodigende sfeer beschikt. Om de warme uitstraling door te trekken in de kozijnen wordt er veelal voor gekozen om gebruik te maken van hout. Houten kozijnen vergen dan wel iets meer onderhoud, ze beschikken over een natuurlijk look and feel die perfect tot haar recht komt in een landelijke stijl.

Bekijk ook de mogelijkheden van kozijnen in een aanbouw: aanbouw kosten of bekijk de mogelijkheden van een veranda.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende