Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Horren prijzenWanneer je er voor kiest om nieuwe ramen te kopen is het absoluut de moeite waard om ook even stil te blijven staan bij verschillende opties die worden aangeboden. Zo is het met name mogelijk om een ventilatierooster te laten plaatsen die verse lucht aanvoert van buiten de woning, maar daarnaast kan het ook interessant zijn om zogenaamde horren te voorzien. Horren zijn obstakels die in op voor het raam worden geplaatst en die als functie hebben om insecten en andere ongewenste bezoekers buiten de houden. Heb jij in jouw woning ook op regelmatige basis te maken met insecten of andere kleine diertjes die je storen? In dat geval is het kopen van één of meerdere horren ook voor jou interessant te noemen. Wij zetten graag de gemiddelde kostprijs die voor horren in rekening wordt gebracht voor jou op een rijtje op deze pagina.

→ Direct weten wat horren voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven.

Waarom gebruikmaken van horren?

Waarom je er voor zou moeten kiezen om gebruik te maken van horren is nogal voor de hand liggend. Veel mensen houden er van om tijdens de lente en in het bijzonder tijdens de warme zomermaanden één of meerdere ramen in huis open te zetten. Hoe interessant en leuk dit ook mag zijn, het zorgt er wel voor dat bijvoorbeeld vervelende vliegen, maar ook wespen en andere diertjes zomaar toegang krijgen tot je woning om er het wooncomfort een beetje te gaan verpesten. Door gebruik te maken van horren kan dit probleem op efficiënte wijze worden opgelost. Horren zorgen er immers voor dat deze diertjes niet zomaar meer door je raam naar binnen kunnen komen. Op deze manier ben je meteen van een groot frustratiepunt in je huis verlost!

Hoeveel kosten horren?

kostenTegenwoordig zijn er verschillende horren op de markt terug te vinden die eigenlijk allemaal precies hetzelfde doen. De horren kunnen evenwel beschikken over aparte afmetingen en ook de manier van plaatsen kan verschillend zijn. Daar komt bij dat er sprake kan zijn van een inzethor die bijvoorbeeld in het raam kan worden geplaatst, maar ook een complete deurenhor behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Denk jij er ook aan om één of meerdere horren aan te schaffen om toe te passen in jouw woning, maar wil je eerst graag een duidelijk beeld hebben van de kosten die de verschillende soorten horren met zich meebrengen? Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje op basis van onderstaande tabel.

Type hor Gemiddelde kostprijs
Raaminzethor Gemiddeld 60 euro per stuk
Plissé deurhor Gemiddeld 250 euro per stuk
Voorzethor in de opening Gemiddeld 60 euro per stuk
Voorzethor op de opening Gemiddeld 60 euro per stuk
Raamrolhor in de opening Gemiddeld 95 euro per stuk
Raamrolhor op de opening Gemiddeld 95 euro per stuk

Zoals je reeds kan afleiden aan de hand van bovenstaande tabel zijn er tegenwoordig op de markt zeer veel varianten van de klassieke hor terug te vinden die een meerwaarde kunnen betekenen voor jouw woning. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er dan wel voor om gebruik te maken van een standaard raaminzethor, maar ook de varianten kennen een aanzienlijk stijgende populariteit. Wil je met andere woorden ook één of meerdere horren kopen om toe te passen in je woning? In dat geval is goed de verschillende mogelijkheden vergelijken een absolute aanrader!

Welke keuzes bepalen de kostprijs van horren?

Verschillende keuzes die jij als eigenaar van de woning maakt met betrekking tot het aanschaffen van één of meerdere horren zullen bepalend zijn voor de uiteindelijke kostprijs die moet worden betaald. We zetten de verschillende keuzes die het prijskaartje van horren beïnvloeden graag even voor jou op een rijtje:

Keuze 1: Het type hor

De eerste keuze die uiteraard een invloed uitoefent op de kostprijs die voor horren in rekening wordt gebracht is het type hor. Een gewone raaminzethor is reeds verkrijgbaar tegen een kostprijs vanaf 60 euro per stuk. De duurste hor die je kan kopen is een plissé deurhor. Voor een dergelijke hor wordt een prijskaartje in rekening gebracht van zo’n 250 euro.

Keuze 2: De grootte van de horren

De tweede keuze die eveneens een niet onaanzienlijke invloed kan hebben op het kostenplaatje van horren heeft betrekking tot de afmetingen waar deze over beschikken. Standaard wordt er voor een raamhor gebruik gemaakt van de afmetingen 60×60 centimeter. Wens je grotere horren te kopen, dan is dat op zich geen probleem, maar dien je als vanzelfsprekend wel rekening te houden met een hogere kostprijs.

Interessante bespaartips

Het aanschaffen van één hor gaat zoals je reeds hebt kunnen lezen eigenlijk niet gepaard met een hoge kostprijs, in tegendeel. Niet zelden is het kopen van één hor evenwel niet voldoende om alle ramen in je woning af te sluiten voor ongedierte. Wanneer je omwille van deze reden verplicht bent om meerdere horren te kopen kunnen onderstaande bespaartips zeker en vast van pas komen om het kotenplaatje te drukken.

  • Vergelijk de kostprijs van horren. Horren mogen dan wel gemiddeld telkens over een gelijkaardige prijs beschikken, dat neemt niet weg dat er tussen de verschillende bedrijven die ze verkopen verschillen kunnen bestaan. Door de kostprijs van horren te vergelijken kan je zomaar tussen de 5 en soms wel 20 euro besparen… per stuk! Reken maar eens uit welke besparing je dit kan opleveren wanneer je bijvoorbeeld vijf of meer horren wenst aan te schaffen voor in je woning. Het vergelijken van horren is mede omwille van deze reden dan ook altijd interessant te noemen.
  • Plaats alleen horren waar nodig. Lang niet in alle ramen dienen horren te worden geplaatst. Ga voor uzelf na welke ramen doorheen het jaar vaak worden geopend en welke gesloten blijven. Hou hierbij evenwel niet alleen rekening met de ramen in bijvoorbeeld de woonkamer en de keuken, maar sta ook (en misschien zelfs in het bijzonder) stil bij de ramen in de slaapkamer. Het laatste wat je namelijk wil is dat je tijdens de zomer constant wakker wordt door het geluid van een rondvliegende mug. Hoe dan ook, ook door het efficiënt plaatsen van horren kan er een mooi bedrag worden bespaard.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende