Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Kozijnen schilderen prijzenBeschik je in je woning over oudere kozijnen die er niet meer zo fris uitzien? Zou je hier graag verandering in willen brengen, maar beschik je niet over een afdoende budget om te investeren in nieuwe kozijnen? In dat geval is het schilderen van je bestaande kozijnen altijd een aanrader. Je dient er wel rekening mee te houden dat dit niet bij alle materialen mogelijk is. Zou je graag de kozijnen in je woning willen laten schilderen, maar wil je eerst een goed beeld hebben van de verschillende mogelijkheden evenals de gemiddelde kostprijs die er aan verbonden is? Wij zetten alle nodige informatie inclusief de kosten voor het schilderen van kozijnen even voor jou op een rijtje.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Hoeveel kost kozijnen schilderen?

kosten kozijnenHet schilderen van kozijnen is iets die niet zo vlot verloopt als veel mensen denken, in tegendeel. Wanneer je alle kozijnen in je woning van een nieuw likje verf wenst te voorzien zal je dan ook al snel merken dat hier behoorlijk wat tijd voor moet worden voorzien. Beschik je niet over veel tijd? Kies er dan niet voor om het schilderwerk in een sneltempo af te raffelen, maar doe een beroep op een ervaren schilder. Alleen op deze manier kan je namelijk rekenen op de best mogelijke kwaliteit terwijl je kozijnen er voor een lange periode terug als nieuw uit zullen zien. We zetten de gemiddelde kostprijs voor het laten schilderen van kozijnen graag nog even voor jou op een rijtje:

Type prijs Gemiddelde kostprijs
Uurtarief schilderwerken Tussen 40 & 55 euro per uur
Totaalprijs voor het schilderen van kozijnen
(7 vierkante meter)
Tussen 500 & 1.850 euro

Het uurtarief voor een schilder zoals aangegeven in dit artikel is sterk afhankelijk van de schilder in kwestie. Het uurtarief kan dan ook niet onaanzienlijk verschillen vertonen. Bovendien wordt de kostprijs altijd gebaseerd op het feit of het schilderwerk binnen- of buitenshuis betreft. Buitenschilderwerk gaat altijd gepaard met een hogere kostprijs per uur (tussen 45 en 55 euro). Dit heeft alles te maken met het feit dat de schilder genoodzaakt is om gebruik te maken van een speciale verf en daarenboven moet er ook een steiger of een hoogtewerker worden gehuurd. Al deze verschillende zaken drijven de kostprijs voor je project aanzienlijk de hoogte in.

Vergelijken is besparen!

Zoals je eerder op deze pagina kon lezen is het uurtarief van een schilder niet vastgesteld. Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat het schilderen van de kozijnen in je woning kan gebeuren tegen de scherpst mogelijke prijs is het dan ook altijd interessant om even een vergelijking uit te voeren. Een dergelijke vergelijking zal duidelijk maken welke schilder je de scherpst mogelijke prijs weet te garanderen. Let op, de ervaring van de schilder heeft net als de periode waarin de schilderwerken dienen te worden uitgevoerd een niet onbelangrijke invloed op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht. Kiezen voor een winterschilder kan je bijvoorbeeld al snel een zeer aanzienlijke besparing opleveren.

Wanneer is kozijnen schilderen interessant?

Veel mensen stellen zich de vraag wanneer het nu precies interessant is om kozijnen te laten schilderen. In principe wordt het aangeraden om het schilderwerk binnen in de woning één keer binnen de termijn van zeven jaar uit te laten voeren. De kozijnen die aan de buitenkant van de woning zijn terug te vinden dienen minstens één keer in de vijf jaar te worden geschilderd. Toch is het zo dat de levensduur van schilderwerken aanzienlijke verschillen kunnen vertonen per situatie. We zetten graag enkele concrete voorbeelden voor jou op een rijtje:

  • Wanneer er scheurtjes zichtbaar worden in de verf is het altijd van belang om de kozijnen te laten schilderen. Scheurtjes kunnen het eerst worden opgemerkt bij liggende onderdelen van de kozijnen zoals bij een vensterbank.
  • Het laten schilderen van je kozijnen is altijd interessant wanneer er zichtbare schade optreedt. Deze schade kan worden veroorzaakt door slijtage, maar ook verkleuring is iets waar je tijdig actie tegen zal willen ondernemen.
  • Een slechte hechting van de verf die is aangebracht op de kozijnen kan er voor zorgen dat er een nieuwe laag moet worden gerealiseerd. In het geval van een slechte hechting is het mogelijk dat de bestaande verf eerst dient te worden afgeschuurd waarna er een primer moet worden gebruikt.

Welke kozijnen kunnen geschilderd worden?

Het is bijzonder belangrijk om er rekening mee te houden dat lang niet alle kozijnen zomaar geschilderd kunnen worden. Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat de kleur van de door jou aangekochte kozijnen steevast kan worden aangepast aan het interieur van je woning is het altijd interessant om er voor te kiezen om gebruik te maken van houten kozijnen. Deze zijn een stuk duurder in vergelijking met bijvoorbeeld kunststof en de kwaliteit is afhankelijk van het hout waarvan gebruik wordt gemaakt, maar ze kunnen ten allen tijde in een ander kleurtje worden gestopt. Wanneer je er voor kiest om kunststof kozijnen te kopen zal je deze meteen moeten bestellen in een kleur die past bij je interieur.

Interessante bespaartips

Het feit dat het schilderen van kozijnen een behoorlijk arbeidsintensieve opdracht is en dus een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag kan nemen zorgt er voor dat de kostprijs veelal hoger uitvalt dan veel mensen op voorhand in gedachten hadden. Gelukkig geven wij je enkele interessante bespaartips die er voor kunnen zorgen dat het uiteindelijke kostenplaatje toch een beetje kan worden gedrukt.

  • Ga zelf aan de slag! Schilderen is helemaal niet zo moeilijk. Op het internet zijn bovendien verschillende interessante handleidingen terug te vinden die er voor kunnen zorgen dat je meteen beschikt over alle nodige informatie die je nodig hebt om je kozijnen van een nieuw likje verf te kunnen voorzien. Er voor kiezen om zelf je kozijnen te schilderen zorgt er voor dat je uitsluitend nog rekening dient te houden met het kopen van de verf evenals het nodige materiaal waar je gebruik van dient te maken. Let op, voor het uitvoeren van buitenschilderwerken zal ook jij een steiger of een hoogtewerker moeten huren.
  • Kies voor een schilder uit de buurt. Een schilder brengt net als verschillende andere vakmannen zogenaamde voorrijkosten in rekening. Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen omdat lang niet alle kozijnen in één werkdag kunnen worden geschilderd. Een beroep doen op een schilder uit de omgeving levert je dan ook altijd een aantrekkelijk (extra) financieel voordeel op. Vergelijk hier schilders.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende