Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Hoe belangrijk zijn keurmerken bij kunststof kozijnen? Het is zeer belangrijk dat de kwaliteit goed is. De kozijnen moeten daarom voldoen aan verschillende keurmerken. Het eerste keurmerk dat bekend is in de kozijnenwereld, is het FSC keurmerk, deze afkorting staat voor Forest Stewardship Council. Dit keurmerk is van belang bij houten kozijnen. Maar hoe zit het met kunststof kozijnen?

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

VKG keurmerk

Keurmerken kunststof kozijnenEen ander keurmerk in de kozijnenbranche is het VKG keurmerk. Dit staat voor de Vereniging Kunststof Gevelindustrie en dat is de branchevereniging voor leveranciers van kunststof kozijnen. Iedereen die hier lid van is moet voldoen aan de regels van de vereniging als zij in aanmerking willen komen voor het keurmerk. Dit keurmerk is ontwikkeld voor leveranciers van kunststof deuren en ramen. Het doel is dat het kwaliteitsniveau wordt verhoogd.

KOMO Keurmerk

KOMOAls het over het KOMO keurmerk gaat, dan moet een product voldoen aan de opgestelde regels van de overheid en de markt. Het gaat hier over de kozijnenbranche. Alle kozijnen moeten sinds februari 2009 ook gemarkeerd zijn met een CE markering. Dit is een Europees productinformatielabel. De producten zijn dan uitgebreid getest volgens Europees gestandaardiseerde methoden op meerdere producteigenschappen en zijn goed bevonden. Producten beoordelen kan met de norm voor kwaliteitsmanagement, ISO 9001. De producten moeten dan voldoen aan eisen van klanten en aan wettelijke regelgeving. Het keurmerk is voor de klant een prima garantie dat zij te maken heeft met een volwaardig product.

SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) Keurmerk

skgEen ander keurmerk dat van belang is, is het SKG keurmerk. Het hang- en sluitwerk moet beschikken over dit keurmerk. De afkorting staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en hang- en sluitwerk. Dit geeft aan dat de kozijnen, het hang- en sluitwerk, voldoen aan de strenge regels op het gebied van inbraakpreventie. Als je kiest voor nieuw hang- en sluitwerk dan moet dit beschikken over de SKG klasse 2.

Politiekeurmerk

PkeurmerkDit keurmerk geeft aan hoe beveiligd jouw woning is op het gebied van inbraak. Let goed op want dit keurmerk geldt voor de gehele woning en niet alleen de ramen en deuren. Voorwaarden om aan dit keurmerk te voldoen zijn: Goedgekeurd hang-en sluitwerk, rookmelders en verlichting moeten er aanwezig zijn. Kozijnen met dit keurmerk laten zien dat zij inbraakwerend zijn. Goed om te weten is dat er verzekeraars zijn die je een extra korting kunnen geven als jouw huis dit keurmerk heeft.

DoP verklaring?

Deze verklaring is een Europees productinformatielabel welke aangeeft dat het product volgens de Europese normen zijn getest. Meer informatie? Bezoek de website : www.certificaten.org/DoP

Externe links:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende