Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Ramen prijzenWil je één of meerdere ramen in je woning voorzien? Wil je er op deze manier voor zorgen dat je woning voldoende lichtinval kent of wil je graag een goede ventilatie mogelijk maken door het kunnen openen van een raam? In al deze gevallen zal je eerst graag een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die aan ramen verbonden is. Wij zetten de verschillende mogelijke ramen inclusief de gemiddelde kostprijs graag even voor jou op een rijtje.

→ Direct weten wat ramen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven.

Hoeveel kosten ramen?

kosten kozijnenVerschillende factoren liggen aan de basis van de kostprijs die voor ramen in rekening wordt gebracht. Denk hierbij niet alleen aan het type raam, maar ook aan de kwaliteit en de isolatiewaarde van het glas en het kunststof materiaal. Onderstaande tabellen zorgen er voor dat je reeds over een degelijk beeld beschikt van de standaard kostprijs waar je bij een raam rekening mee dien te houden.

Gemiddelde kostprijs van een vast raam

Afmetingen Gemiddelde kostprijs
30 x 30 centimeter Tussen 40 & 90 euro
60 x 60 centimeter Tussen 100 & 115 euro
100 x 100 centimeter Tussen 160 & 170 euro
150 x 200 centimeter Tussen 330 & 370 euro

Gemiddelde kostprijs draai-kiepraam + valraam

Afmetingen Gemiddelde kostprijs
Draai-kiepraam 60 x 60 centimeter Tussen 170 & 225 euro
Draai-kiepraam 100 x 100 centimeter Tussen 240 & 260 euro
Draai-kiepraam 120 x 180 centimeter Tussen 370 & 390 euro
Valraam 50 x 40 centimeter Tussen 110 & 170 euro
Valraam 100 x 180 centimeter Tussen 205 & 240 euro
Valraam 150 x 120 centimeter Tussen 330 & 365 euro

Gemiddelde kostprijs totaal project

Ben je van plan om in je volledige woning ramen van kunststof te voorzien? In dat geval dien je gemiddeld rekening te houden met een prijskaartje die is gelegen tussen de 10.000 & 13.500 euro. In deze kostprijs zijn uiteraard niet alleen de kunststof kozijnen inbegrepen, maar wat verder ook te denken van HR++ glas, het afvoeren van het bouwafval evenals de nodige hulpmaterialen en de montage. Het is altijd belangrijk om vooraleer de ramen te kopen bij een bepaald bedrijf altijd eerst een objectieve vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking kan immers aan het licht brengen welke van de verschillende aanbieders nu echt het voordeligst is en dat kan je een behoorlijke besparing opleveren. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking is een besparing mogelijk tot zomaar even een paar duizend euro. Het spreekt voor zich dat dit zeer mooi is meegenomen!

Montagekosten voor het plaatsen van een raam

Hoewel de kosten voor de montage in bovenstaand prijsvoorbeeld voor een complete woning reeds zijn inbegrepen is het toch altijd interessant om een goed beeld te hebben van hoeveel deze kosten op zichzelf bedragen. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om de bestelde ramen zelf in hun woning te plaatsen. Dit is uiteraard financieel interessant, maar je dient er wel rekening mee te houden dat hier altijd de nodige risico’s aan zijn verbonden. Het plaatsen van een raam brengt namelijk als nadeel met zich mee dat er groot glas moet worden voorzien. Het foutief vastnemen van dit glas kan er voor zorgen dat je hand kan worden beschadigd en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Denk er dus altijd goed over na vooraleer er voor te kiezen om zelf de montage van een raam te doen. Heb je deze keuze uiteindelijk toch gemaakt, dan kan je rekening houden met een gemiddelde besparing van tussen de 750 en 850 euro.

Uitstekende isolatiewaarde

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van kunststof ramen in je woning kan je rekenen op een zeer degelijke isolatiewaarde. Veel mensen kiezen er dan ook omwille van deze reden voor om op een zeker ogenblik hun bestaande kozijnen te laten vervangen door kunststof varianten. Dat is interessant, want op deze manier beschik je zonder een extra investering over een verbeterde isolatie die helemaal compleet wordt gemaakt wanneer je kiest voor HR++ of HR+++ glas. Ook wanneer je de isolatiewaarde van je woning wenst te verhogen is het dus zeker en vast een aanrader om te kiezen voor een investering in kunststof ramen.

De keuze van het glas

Bovenstaande zegt het eigenlijk al een beetje, je mag nog kiezen voor kozijnen die bestaan uit een gunstig isolerend materiaal, wanneer er gebruik wordt gemaakt van slecht isolerend glas ben je hier op het einde van de rit niet zoveel mee. Kiezen voor het juiste glas is dan ook uitermate belangrijk. We onderscheiden op dit vlak het gewone hoogrendementsglas van HR++ en HR+++ glas. Hoe meer + tekentjes er achter de HR staan, des te hoger de isolatiewaarde van het glas komt te liggen en des te duurder deze ook wordt. Hoewel HR+++ glas in vergelijking met HR++ glas zo’n kleine 40 euro per vierkante meter meer kan kosten moet het wel gezegd dat ze er voor zorgt dat het warmteverlies in je woning echt in de kiem wordt gesmoord. Op deze manier kan je dan ook een uiterst aantrekkelijke besparing op je energieverbruik realiseren.

Interessante bespaartips

We overdrijven niet wanneer we zeggen dat een investering in ramen behoorlijk hoog kan oplopen. Omwille van deze reden gaan mensen dan ook steeds op zoek naar interessante tips om te besparen. Wij hebben enkele interessant tips voor jou verzameld en op een rijtje gezet:

  • Zelf de montage uitvoeren. Zoals reeds aangegeven is het monteren van ramen alleen maar werk voor de betere doe-het-zelver. Wees altijd voorzichtig met het glas dat in de ramen moet worden geplaatst om er voor te zorgen dat er geen lichamelijke verwondingen optreden. Zelf de montage uitvoeren kan je in de praktijk een besparing opleveren die is gelegen tussen de 750 en 850 euro.
  • Investeer in echt goed isolerend glas. Je kan vandaag de dag kiezen voor verschillende soorten glas. Buiten het standaard HR glas is het ook mogelijk om een investering te doen in HR++ en HR+++ glas. Voor welke van deze beglazing je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar tevens ook van de mate waarin je, je woning wenst te isoleren. HR+++ glas laten plaatsen kost je eenmalig een behoorlijk bedrag extra, maar zorgt er wel voor dat je elk jaar opnieuw kan blijven genieten van de meest optimale energiebesparing. Met een almaar verder stijgende kostprijs verdient een investering in HR+++ glas zichzelf dan ook al snel terug.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende