Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


voordeurBen je een nieuwe woning aan het bouwen of een bestaand huis aan het verbouwen? In dat geval zal je op een gegeven ogenblik uiteraard willen denken aan het aanschaffen en (laten) plaatsen van een voordeur. Veel mensen kiezen er voor om op dit vlak gebruik te maken van kunststof en dat is helemaal niet zo vreemd. Een kunststof voordeur heeft namelijk als grote voordeel dat ze voordelig is, er goed uitziet en bovendien ook nog eens over een vrij lange levensduur beschikt. Is de tijd voor jouw woning aangebroken om een (nieuwe) voordeur aan te schaffen? Wil je evenwel eerst even een goed beeld hebben van de verschillende kosten die voor een voordeur in rekening worden gebracht? Wij vertellen je er graag alles over in dit artikel!

→ Direct weten wat de exacte prijs is? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Hoeveel kost een voordeur?

kostenDe kostprijs die voor een voordeur in rekening wordt gebracht is afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie is er natuurlijk het materiaal waaruit de deur bestaat, maar wat verder ook te denken van de afmetingen waar de deur over beschikt? Hoe groter de deur, des te meer materiaal er nodig is en des te hoger dus het kostenplaatje komt te liggen. Vergeet bovendien ook niet het kwalitatieve hang- en sluitwerk, want ook deze zal uiteraard een niet onaanzienlijke invloed hebben op de prijs die in rekening wordt gebracht. Wil je graag een goed beeld krijgen van de gemiddelde prijzen die voor een voordeur in rekening worden gebracht? We zetten ze graag even voor jou op een rijtje door middel van onderstaande tabel:

Type materiaal Afmetingen Gemiddelde kostprijs
Kunststof 1 vierkante meter Ongeveer 950 euro
Hout 1 vierkante meter Ongeveer 1050 euro
Aluminium 1 vierkante meter Ongeveer 1100 euro

In vergelijking met een standaard deur om toe te passen in je woning is een buitendeur gemiddeld zo’n 250 euro duurder. Dit heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar tevens met de afwerking van de deur. Voor een buitendeur geldt immers dat er een speciale afwerking noodzakelijk is om te kunnen opboksen tegen de weerelementen.

Waarom kiezen voor een kunststof voordeur?

Er zijn heel veel goede redenen aan te geven waarom het interessant kan zijn om er voor te kiezen om een kunststof voordeur aan te schaffen. Een dergelijke voordeur beschikt dan ook over tal van interessante voordelen die we graag even voor jou op een rijtje zetten:

  • Kunststof beschikt standaard over een degelijke isolatiewaarde. Dit is in het bijzonder bij buitendeuren van zeer groot belang. Je kan je huis nog zo goed isoleren, wanneer er gebruik wordt gemaakt van slecht isolerend materiaal in de voordeur zal er heel wat warme lucht vanuit de woning verloren gaan. Het is onnodig om te zeggen dat dit een nefaste invloed heeft op je energiefactuur.
  • Een eveneens zeer belangrijk aspect van een kunststof voordeur is dat ze onderhoudsarm is. Dit is in het bijzonder interessant voor druk bezette mensen die niet veel tijd hebben om in hun huis te werken. Kiezen voor een kunststof voordeur is dan ook altijd kiezen voor een onderhoudsarme oplossing.
  • Het kostenplaatje van een voordeur kan zeer aanzienlijke verschillen vertonen. Deze verschillen hebben vooral betrekking tot het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. In vergelijking met hout en aluminium is een kunststof voordeur dan ook altijd veruit het voordeligst.
  • Het vierde voordeel gaat schuil in het feit dat kunststof uitstekend geschikt is als materiaal voor een buitendeur zoals een voordeur. Het materiaal staat er immers om bekend weerbestendig te zijn waardoor het niet zo snel sporen van slijtage zal vertonen.

Bovenstaande voordelen zorgen er voor dat er vandaag de dag zeer veel mensen voor kiezen om als materiaal voor hun voordeur gebruik te maken van kunststof. Op deze manier beschikt men immers niet alleen over een voordeur die er fantastisch uitziet, maar die bovendien ook nog eens onderhoudsvriendelijk is en niet snel op vlak van uitstraling zal moeten inboeten.

De levensduur van een kunststof voordeur

De eerder reeds aangehaalde voordelen zijn voor veel mensen meer dan voldoende goede reden om er voor te kiezen om een kunststof voordeur te kopen en te laten plaatsen in hun woning. Er is echter meer. Wanneer je er voor kiest om een voordeur aan te schaffen zal je merken dat je altijd rekening dient te houden met een vrij aanzienlijk kostenplaatje. Bijgevolg is het dan ook van belang dat de voordeur van je keuze over een degelijke levensduur beschikt. Dat is in het geval van een kunststof voordeur zeker en vast het geval. Bij een dergelijke deur kan je dan ook altijd rekenen op een gemiddelde levensduur van zo’n 50 jaar.

Nadelen van een kunststof voordeur

Zijn er ook nadelen verbonden aan het kopen van een kunststof voordeur? In principe niet. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat kunststof een materiaal is die je in vergelijking met bijvoorbeeld hout niet zo eenvoudig van kleur kan veranderen. Wees er met andere woorden zeker van dat je bij aankoop gelijk kiest voor die ene kleur die perfect aansluit bij de stijl en uitstraling waar je woning over beschikt.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat een kunststof voordeur in vergelijking met tal van andere voordeuren een behoorlijk stuk voordeliger is kan ze nog steeds een niet onaanzienlijke hap nemen uit je beschikbare budget. We hebben omwille van deze reden nog enkele interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • Vergelijk de kostprijs van kunststof voordeuren. De prijs die in rekening wordt gebracht voor het kopen van kunststof voordeuren kan aanzienlijke verschillen vertonen. Omwille van deze reden is het dan ook altijd aan te raden om offertes voor dergelijke voordeuren op te vragen bij verschillende bedrijven. Door een vergelijking tussen deze bedrijven uit te voeren is het mogelijk om een opvallend groet besparing te realiseren. Deze besparing kan op twee vlakken worden gerealiseerd. Enerzijds op de aankoop van de kunststof voordeur zelf en anderzijds op de plaatsingskosten die voor de deur in kwestie in rekening worden gebracht.
  • Kunststof voordeur zelf plaatsen. De tweede bespaartip die we je kunnen geven geeft betrekking tot de plaatsing van de kunststof voordeur. Je kan er voor kiezen om de plaatsing uit te besteden aan een echte vakman, maar het is eveneens mogelijk om deze zelf uit te voeren. Let wel, het plaatsen van een voordeur lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Door de plaatsing zelf te doen kan je evenwel een mooie besparing realiseren.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende