Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Deurkozijnen prijzenWanneer we het hebben over kozijnen denken we in eerste instantie natuurlijk automatisch aan de ramen waar onze woning over beschikt. Ook onze deuren beschikken echter over kozijnen waar we even bij stil moeten blijven staan. Ben je van plan om nieuwe deuren te bouwen in een nieuwbouw of wil je de bestaande deuren in je oude woning laten vervangen? Zou je evenwel eerst een goed beeld willen krijgen van de gemiddelde kostprijs die het kopen van deurkozijnen met zich meebrengt? Wij zetten de gemiddelde deurkozijnen prijzen graag even voor jou op een rijtje.

→ Direct weten wat deurkozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kosten deurkozijnen?

kosten kozijnenHet is bijzonder lastig om je een concreet beeld te geven van de exacte kostprijs waar deurkozijnen over beschikken. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Het kostenplaatje welke voor deurkozijnen in rekening wordt gebracht is namelijk niet alleen afhankelijk van het materiaal waaruit ze bestaat, daarnaast zijn er ook nog de afmetingen waar rekening mee dient te worden gehouden. We zetten in ieder geval graag even het prijsverschil tussen de verschillende materialen van deurkozijnen voor jou op een rijtje:

Type deurkozijn Gemiddelde kostprijs
Kunststof Ongeveer 750 euro
Hout Ongeveer 850 euro
Aluminium Ongeveer 900 euro

De bovenstaande prijzen zijn steeds gebaseerd op een deurkozijn van 1 vierkante meter. Heb je het eerder begrepen op een kunststof deurkozijn met een hoogte van 220 centimeter en een breedte van 100 centimeter? In dat geval komen de totale afmetingen van de deur uit op 2,2 vierkante meter. Dit zorgt voor een totaalprijs van ongeveer 1.500 euro. Dit lijkt op het eerste zicht een behoorlijk bedrag, maar zowel de kosten voor de deur als voor de BTW en de montage zijn hier wel bij inbegrepen.

De montage is van cruciaal belang

Het feit dat de montagekost in bovenstaande kostprijs is verwerkt zet veel mensen aan het denken. Ben je namelijk een handige doe-het-zelver? In dat geval kan je er misschien wel aan denken om de plaatsing van je nieuwe deuren zelf uit te voeren. Uiteraard is dit perfect mogelijk, maar dan moet je wel echt goed weten waar je mee bezig bent. Een deur in een woning gaat dagelijks namelijk een behoorlijk aantal keren op. Het laatste wat je dan ook met andere woorden wil is dat deze gaat klemmen. Wanneer je wil besparen op de realisatie van nieuwe deurkozijnen is het dan ook in het merendeel van de gevallen het interessantst om op andere manieren te besparen. Alleen zo kan je er zeker van zijn dat de plaatsing toch op de meest optimale wijze verloopt terwijl je altijd uitzicht blijft houden op de scherpst mogelijke prijs. Doe je de montage toch zelf? Dan kan dat je een besparing opleveren van zo’n kleine 500 euro.

Verschil tussen deurkozijn binnen en buiten

Wanneer je het volledige aanbod aan deurkozijnen op de markt in detail gaat bekijken kan je vaststellen dat we deze eigenlijk kunnen indelen in twee categorieën. Enerzijds zijn er de standaard kozijnen voor binnen in de woning terwijl je anderzijds ook nog kozijnen hebt die buitenshuis geplaatst kunnen worden. Dit is een belangrijk verschil. De deurkozijnen voor binnen in je woning dienen namelijk op vlak van stijl te passen bij de uitstraling van je interieur. Heb je een eerder klassiek interieur? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor donkere kozijnen die tevens over een klassieke touch beschikken. Ben je niet op zoek naar deurkozijnen voor binnen, maar wel voor buiten? In dat geval dient er rekening te worden gehouden met de kwaliteit van het kozijn. Deze dient immers goed bestand te zijn tegen de weersinvloeden. Is dat niet het geval, dan kan je kozijn na enige tijd ernstige sporen van slijtage gaan vertonen waardoor je opnieuw zal moeten investeren. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Verschillende materialen van een deurkozijn

Vandaag de dag wordt er door steeds meer mensen voor gekozen om gebruik te maken van kunststof voor hun deurkozijnen. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie ziet kunststof er gewoon erg goed uit, daarnaast kan de kleur aansluiten bij de uitstraling van je interieur en tot slot heeft ze ook nog eens een meer dan degelijke isolatiewaarde. Wil je toch liever kiezen voor een ander materiaal? Wij zetten ze allemaal voor jou op een rijtje inclusief de voordelen en de gemiddelde kostprijs die er aan verbonden is.

Materiaal deurkozijn Eigenschappen Gemiddelde levensduur
Kunststof Kunststof deurkozijnen zijn niet alleen onderhoudsarm, daarnaast kunnen ze worden aangekocht tegen een zeer interessante prijs en staan ze bekend omwille van een prima isolatie. Het belangrijkste nadeel gaat schuil in het feit dat ze niet eenvoudig van kleur kunnen worden veranderd. Ongeveer 50 jaar
Zachthout Dit materiaal voor deurkozijnen wordt gebruikt omdat ze zich kenmerkt door een warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien kan ze eenvoudig van kleur worden veranderd waardoor ze altijd perfect past bij de stijl van je interieur. Deurkozijnen van zachthout vereisen in vergelijking met kunststof wel meer onderhoud en ze kunnen niet gebruikt worden als buitendeurkozijn. Ongeveer 25 jaar
Hardhout Hardhout gebruiken voor de kozijnen in je deuren zorgt er voor dat je kan rekenen op een warme en natuurlijke uitstraling. Hardhout als materiaal voor deurkozijnen staat er om bekend over een lange levensduur te beschikken en kan eenvoudig van kleur worden veranderd. Hardhout vergt in vergelijking met kunststof evenwel veel meer onderhoud. Ze is wel geschikt als buitendeurkozijn. Tussen 40 & 75 jaar
Aluminium Een aluminium deurkozijn staat er om bekend onderhoudsarm te zijn. Het betreft bovendien een licht en sterk materiaal waardoor ze uitstekend geschikt is als deurkozijn. Daar komt bij dat aluminium deurkozijnen over een inbraakwerende functie beschikken en je ze niet alleen kan gebruiken als kozijn voor binnen, maar ook voor je buitendeur. Ongeveer 40 jaar

Bovenstaande maakt duidelijk dat gebruikmaken van bijvoorbeeld kunststof kozijnen voor je deuren verschillende interessante voordelen met zich meebrengt. Niet alleen zorgt dit er namelijk voor dat je beschikt over kozijnen die een lange levensduur hebben, daarnaast beschikken ze ook nog eens over een uitgesproken stijl die perfect past in een eigentijdse woning. Tel daar ook nog eens bij op dat de lage kostprijs er voor zorgt dat ze geschikt zijn voor ieders budget en je hebt meteen meer dan voldoende goede redenen om er voor te kiezen om kunststof kozijnen in huis te halen.

Deurkozijn plaatsen, doe het zelf

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende