Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Nadelen kunststof kozijnenKunststof kozijnen hebben een aantal voordelen en nadelen. Het grote voordeel is dat ze in verschillende kleuren leverbaar zijn en dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Maar wat zijn eigenlijk de nadelen? Op deze pagina leest u daar meer informatie over.

De belangrijkste nadelen opgesomd:

  1. Duurder dan houten kozijnen
  2. Reparatie is lastig
  3. Je mag geen gaten boren in kunststof kozijnen
  4. Minder mooie uitstraling bij karakteristieke huizen (vinden velen)
  5. Altijd dezelfde kleur (hout kun je schilderen)
  6. Draaikiep ramen draaien naar binnen

Subsidie kozijnen 2016

Prijzen liggen iets hoger dan houten kozijnen

Het nadeel is dat ze in aanschaf wel duurder zijn dan de houten kozijnen. Houten kozijnen zijn in aanschaf goedkoper, maar deze moet je wel onderhouden en dat kost ook weer tijd en geld. Nog een nadeel van kunststof: als de kunststof kozijnen beschadigd raken dan is reparatie erg lastig. Let ook goed op want in de kunststof kozijnen mag je geen gaten boren. De structuur van het kozijn kan anders verloren gaan en dan kunnen de kozijnen buigen. Veel mensen vinden de kunststof kozijnen bij de karakteristieke huizen minder mooi. Daarom wordt kunststof daar ook minder vaak gekozen.

Nadelen kunststof kozijnen overwegen

Er zijn altijd voordelen en nadelen aan verbonden als je voor wat nieuws gaat. Dit geldt ook bij kozijnen en daarom is het van belang dat je nagaat wat je opties zijn. Als je de voordelen namelijk bekijkt zie je dat het erg gemakkelijk is als je deze materiaalsoort hebt gekozen. Maar het gaat er nu om wat jouw mogelijkheden zijn. Als je denkt dat het een goede optie voor je is, kun je de kunststof kozijnen gewoon laten plaatsen. Ze hebben in ieder geval nauwelijks onderhoud nodig en dat kan doorslaggevend zijn. Overweeg je keuze in ieder geval goed, maar je zult er geen spijt van krijgen als je voor kunststof kiest. Kijk ook eens goed om je heen in de wijk waar je woont. Ga niet over een nacht ijs, maak pas een definitieve beslissing als je er 100% zeker van bent. Je doet deze aankoop namelijk voor vele jaren. Lees hier over meer informatie: de prijzen.

Toch kopen?

Bent u overtuigd van kunststof kozijnen? Kies dan niet de eerste de beste specialist. Vergelijk eerst. Via ons offerteformulier kun je in contact komen met 6 kozijnspecialisten uit jouw regio. Je vergelijkt zelf op basis van prijs en kwaliteit. Zo bespaar je tot wel 30% op de kosten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende