Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


pvc ramen plaatsenBeschik je nog over een oudere woning die bijgevolg nog is voorzien van oude ramen die heel wat onderhoud vergen? Wil je hier graag verandering in brengen door te kiezen voor ramen die er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk zijn? In dat geval is het de moeite waard om te kiezen voor PVC ramen. Vooraleer over te gaan tot het kopen van dergelijke ramen zal je evenwel eerst een duidelijk beeld willen hebben van de kosten die hieraan verbonden zijn. Wij zetten al deze kosten graag even uitgebreid voor jou op een rijtje op deze pagina.

*Tip:
→ Direct weten wat PVC ramen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

De kostprijs van PVC ramen

Wanneer je één of meerdere oude ramen in je woning wenst te laten vervangen door nieuwe dien je er rekening mee te houden dat de kostprijs sterk afhankelijk is van het project in kwestie. We hebben voor jou alvast een aantal verschillende projecten inclusief de kostprijs in een tabel geplaatst. Zo krijg je meteen reeds een goed beeld van de kosten waar je in het geval van PVC ramen rekening mee kan houden.

Type project Gemiddelde kostprijs
Herstellen van een raam Tussen 130 & 170 euro per uur
PVC raam bij vast raam Tussen 650 & 1.250 euro
PVC raam bij draai-kiepraam Tussen 850 & 1.450 euro
PVC raam bij openslaande deuren Tussen 2.050 & 3.550 euro

Met welke kostprijs je nu precies rekening moet houden zetten we graag nog even uitvoerig uiteen door middel van onderstaande prijsvoorbeelden:

  • Goedkoopste oplossing: Eén van de bestaande ramen die in je woning is terug te vinden is licht beschadigd. In dit geval is het vervangen van het volledige raam vaak erg duur en bijgevolg ook nog eens onnodig. Het volstaat dan ook vaak om er gewoon voor te kiezen om het raam te laten herstellen. Er zal dan één monteur bij je over de vloer komen die gemiddeld minder dan één uur tijd nodig heeft. Het herstellen gebeurt dan ook doorgaans voor een kostprijs die is gelegen tussen de 130 en 170 euro.
  • Vervangen van bestaand raam: Heb je in je woning gekozen voor houten ramen een groot aantal jaren geleden en blijkt nu dat deze niet langer goed zijn? In dat geval zit er niets anders op dan deze te laten vervangen. Het laten vervangen van een houten door een PVC raam is mogelijk tegen een kostprijs die is gelegen ergens tussen de 650 en 1.250 euro. Let op, deze prijs is gebaseerd op een vast raam. In het geval van een draai-kiepraam valt deze kostprijs een paar honderd euro hoger uit.
  • Meest luxueuze oplossing: Beschik je over een deur in je woning waar geen of weinig licht doorheen komt? Wil je daar graag verandering in brengen zodat je komt te beschikken over openslaande deuren die meer licht in huis realiseren? In dat geval is kiezen voor PVC ramen beslist interessant. Het totale kostenplaatje is in dit geval gelegen tussen de 2.050 en 3.550 euro.

De prijsopbouw van PVC ramen

Wanneer we de prijsopbouw van PVC ramen in detail gaan bekijken kunnen we niet anders dan vaststellen dat deze uit vier verschillende onderdelen bestaat. We onderscheiden op dit vlak allereerst de arbeidskosten die goed zijn voor een totale kostprijs van maar liefst 45 procent. Nog eens 45 procent gaat naar de aankoop van het materiaal terwijl de resterende 10 procent in gelijke helften wordt onderverdeeld van 5 procent voor de sloopkosten en nog eens 5 procent voor de montage.

prijsopbouw-kozijnen

 

Keuzes die de prijs van PVC ramen beïnvloeden

Verschillende keuzes die je als woningeigenaar maakt kunnen een directe invloed hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het kopen van een PVC raam. We zetten deze keuzes graag eveneens voor jou op een rijtje.

Keuze 1: Type project

Zoals je eerder reeds op deze pagina hebt kunnen lezen is de prijs die in rekening wordt gebracht voor een PVC raam sterk afhankelijk van het type project. Kan een raam hersteld worden dan is dat immers een behoorlijk stuk voordeliger dan wanneer het raam in haar geheel dient te worden vervangen.

Keuze 2: Het type glas waar gebruik van wordt gemaakt

In het merendeel van de gevallen kiezen woningeigenaars er voor om de ramen te laten leveren inclusief het glas. Vroeger werd er in dit geval standaard enkel glas voorzien, maar vandaag de dag zijn de mogelijkheden natuurlijk een behoorlijk stuk uitgebreider. We onderscheiden vandaag de dag dan ook niet alleen enkel van dubbel glas, maar daarnaast zijn er ook verschillende soorten hoogrendementsglas waar je gebruik van kan maken. De prijzen voor deze verschillende soorten beglazing zijn de volgende:

Type glas Gemiddelde kostprijs
Normaal dubbel glas Tussen 70 & 85 euro per vierkante meter
HR glas Tussen 80 & 95 euro per vierkante meter
HR++ glas Tussen 90 & 105 euro per vierkante meter
HR+++ glas Tussen 105 & 135 euro per vierkante meter

Keuze 3: Eventuele extra opties

Naast bovenstaande kan je er als eigenaar van een woning nog voor kiezen om verschillende opties te voorzien bij het kopen van nieuwe PVC ramen. Het betreft hier onder meer het plaatsen van één of meerdere ventilatieroosters. Dergelijke roosters kunnen nodig zijn om een goede luchtcirculatie in huis te realiseren. In het bijzonder bij woningen die goed zijn geïsoleerd kunnen ventilatieroosters goed van pas komen. We hebben ook nog even voor jou de twee belangrijkste opties met betrekking tot PVC ramen op een rijtje gezet.

Type optie Gemiddelde kostprijs
Ventilatieroosters Tussen 20 & 65 euro per stuk
Hor (60×60 centimeter) Tussen 70 & 95 euro per stuk

Hoewel bovenstaande opties uiteraard niet verplicht zijn kunnen ze er wel voor zorgen dat het comfort in huis wordt verbeterd. Ventilatieroosters kunnen bijvoorbeeld het manifesteren van vocht tegen houden terwijl een hor er als vanzelfsprekend voor zorgt dat vervelende insecten buitenhuis gehouden kunnen worden. Vooral tijdens de zomer wanneer er heel wat vervelende beestjes zich een weg proberen te banen tot binnen in je woning is dit een absolute aanrader. Bovendien blijft de meerprijs van deze verschillende opties bij PVC ramen zeer beperkt waardoor ze voor iedereen op financieel vlak tot de mogelijkheden behoren.

raam

Voorbeeld berekening

Als uitgangspunt kun je aannemen dat een PVC raam van 100 cm bij 100 cm ongeveer 155 euro gaat kosten inclusief montage. PVC ramen worden al sinds de jaren 60 geïnstalleerd in Nederland en er zijn veel gespecialiseerde fabrikanten die deugdelijk materiaal leveren. Daarom hoeft zo een raam helemaal niet duur te zijn. Daarnaast is het zo dat een leverancier bij meerdere ramen in het huis en/of schuur en garage je een korting kan geven. De kosten voor het plaatsen van de ramen zijn ongeveer gelijk aan de totale kosten van de ramen zelf.

Hieronder een overzicht van de PVC ramen prijzen. Let wel op want het gaat hier om indicatieprijzen. De prijzen zijn inclusief btw en dubbel glas (HR ++), excl. Plaatsing van de ramen.

Prijslijst ramen

H x B in cm Prijs raamraam Prijs van dubbelglas Totaal Prijs
30 x 30 € 60,00 € 10,00 € 70,00
60 x 60 € 100,00 € 25,00 € 125,00
120 x 80 € 130,00 € 50,00 € 180,00
180 x 120 € 170,00 € 110,00 € 280,00
240 x 240 € 250,00 € 490,00 € 740,00

Prijzen draaikiepramen:

H x B in cm Prijs raamraam Prijs van dubbelglas Totaal Prijs
60 x 60 € 200,00 € 20,00 € 220,00
100 x100 € 210,00 € 30,00 € 240,00
120 x 80 € 290,00 € 40,00 € 330,00
180 x 120 € 380,00 € 90,00 € 470,00

Prijzen valramen:

50 x 40 cm € 130,00
100 x 80 cm € 220,00
150 x 120 cm € 340,00

Extra opties:

Extra opties Hoogte x breedte in cm Prijs
Deur 190 x 70 € 850,00
Schuifpui 200 x 100 € 900,00
Ventilatierooster 60 x 15 € 50,00
Hor 60 x 60 € 70,00

Aandachtspunten

Bij het vergelijken van de prijzen voor PVC ramen is het handig om te kijken naar welk materiaal er gebruikt gaat worden. Er zitten logischerwijs veel verschillen in de kwaliteit van PVC ramen en het is verstandig om even de tijd te nemen en te kijken welk type en soort PVC (plastic type) je kiest voor je nieuwe ramen. Zoals je kunt zien zijn er ook een aantal opties die de totale kosten aanzienlijk kunnen verhogen.

Exacte prijs

Zoals je kunt zien is de prijs niet makkelijk te bepalen. Daarnaast zijn bovenstaande prijzen indicatie prijzen. Omdat het om maatwerk gaat kun je het beste meerdere offertes opvragen bij diverse leveranciers. Gelukkig kun je gemakkelijk via ons aanvraagformulier in contact komen met 6 raamspecialisten in jouw regio. Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter. Je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes in je mailbox en begint met vergelijken. Een vergelijking levert al gauw een besparing tot wel 30% op!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende