Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


kozijnen duitslandWanneer je de kozijnen in je woning hebt gecontroleerd en hebt moeten vaststellen dat deze dringend aan vervanging toe zijn zal je niet alleen willen kijken naar het aanbod aan kozijnen op de Nederlandse, maar ook op de Duitse markt. Het aankopen van kozijnen in Duitsland is door de jaren heen aanzienlijk populairder geworden. Dit heeft uiteraard alles te maken met de zeer eenvoudige importmogelijkheden. Ben jij ook van plan om één of meerdere kozijnen in je woning te vervangen en wil je zeker zijn van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding? Twijfel dan niet langer en ontdek alles over het aankopen van kozijnen in Duitsland op deze pagina!

→ Direct weten wat Duitse kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven.

Hoeveel kosten kozijnen in Duitsland?

kostenEén van de voornaamste redenen waarom veel mensen bewust de keuze maken om de grens met Duitsland over te steken om kozijnen aan te kopen gaat schuil in het feit dat ze veel voordeliger zijn. In vergelijking met de prijzen in Nederland zijn de Duitse kozijnen altijd goedkoper en dat terwijl je ook nog eens kan rekenen op een betere kwaliteit. Ben je eveneens van plan om de kozijnen voor jouw woning te bestellen in Duitsland? In dat geval doe je er goed aan om rekening te houden met de onderstaande kosten.

Materiaal van het kozijn Gemiddelde kostprijs van het kozijn
Kunststof Tussen 600 & 700 euro per vierkant meter
Hout Tussen 625 & 725 euro per vierkante meter
Aluminium Tussen 750 & 850 euro per vierkante meter

Wanneer we de prijzen in bovenstaande tabel gaan vergelijken met de Nederlandse prijzen kunnen we vaststellen dat de Duitse gemiddeld zo’n 100 euro per vierkante meter goedkoper zijn. Vooral wanneer je ettelijke vierkante meters nodig hebt is het dan ook niet meer dan voor de hand liggend dat je er voor kiest om je aankoop in Duitsland te doen. Zo kan je een zeer degelijke besparing realiseren en dat zonder dat je stil moet blijven staan bij een mindere kwaliteit, in tegendeel.

Waarom kunststof kozijnen in Duitsland kopen?

Er zijn zeer veel goede redenen aan te halen waarom het interessant kan zijn om kozijnen in Duitsland aan te kopen. In het bijzonder wanneer we het hebben over kunststof kozijnen bestaat er eigenlijk haast geen beter land om ze aan te kopen dan Duitsland. We zetten alle voordelen met betrekking tot het kopen van kunststof kozijnen in Duitsland graag een voor jou op een rijtje:

  • Kunststof kozijnen die op de Duitse markt worden aangeboden zijn beduidend goedkoper dan in Nederland. Zo behaal je altijd een interessant financieel voordeel.
  • Het tweede voordeel gaat schuil in de Duitse degelijkheid. Er zijn maar weinig andere landen die een dermate kwaliteit kunnen garanderen als Duitsland. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de automerken BMW, Audi en Mercedes die toch tot de beste van de wereld behoren. Hetzelfde kan gezegd worden van de kunststof kozijnen die op de Duitse markt verkrijgbaar zijn.
  • Het is lang niet altijd dichter om een kunststof kozijnen in Nederland zelf aan te kopen. Wanneer het bedrijf met de beste kwaliteit en de laagste prijs aan de andere kant van het land is gelegen doe je er soms beter aan om de grens met Duitsland over te steken.
  • Kunststof kozijnen zijn een Duitse uitvinding. Dit zorgt er voor dat in Duitsland werkelijk alle expertise voor handen is om de beste kunststof kozijnen te ontwikkelen.

Bovenstaande voordelen zorgen er voor dat bijzonder veel mensen er iedere dag opnieuw voor kiezen om hun kunststof kozijnen speciaal uit Duitsland te bestellen. Op die manier zijn ze immers echt verzekerd van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Strenge eisen voor kwaliteitskeurmerken

Indien kunststof kozijnen in Duitsland over een kwaliteitskeurmerk beschikken kan je er als koper niet 100, maar wel 200 procent zeker van zijn dat ze op en top kwalitatief zijn. Het is in Duitsland in vergelijking met andere landen namelijk bijzonder lastig om een kwaliteitskeurmerk te ontvangen. Veel experts durven zelfs te stellen dat de minst kwalitatieve (kunststof) kozijnen in Duitsland toch nog steeds kwalitatiever zijn dan de kozijnen die standaard op de Nederlandse markt worden aangeboden.

Verschillende merken Duitse kozijnen

Wanneer je er uiteindelijk voor hebt gekozen om je kunststof kozijnen op de Duitse markt aan te kopen kan je een keuze maken uit verschillende leveranciers. De bekendste leverancier onder Nederlanders is ongetwijfeld Rehau. Deze leverancier van kunststof kozijnen is gevestigd in Beieren en maakt gebruik van het Character-Design 70. Dit profiel werd door de fabrikant speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en kan indien gewenst worden geleverd met een kleurpantserfolie. Wil je toch niet alleen kijken naar de kozijnen van dit merk, maar wil je kunnen vergelijken tussen verschillende bedrijven? In dat geval kan het ook nog interessant zijn om te kijken naar de merken Snater, Siegers en Wanders. Dit zijn de bekendste fabrikanten op vlak van kunststof kozijnen in Duitsland die er allen om bekend staan een werkelijk uitstekende kwaliteit af te leveren.

Interessante bespaartips

Klinkt het voor jou ook als muziek in de oren om je nieuwe kunststof kozijnen voordeliger aan te kunnen kopen terwijl je ook nog eens kan rekenen op de best mogelijke kwaliteit? Wil je er evenwel echt zeker van zijn dat je voor jouw kozijnen kan rekenen op de best mogelijke prijs? In dat geval kan het interessant zijn om rekening te houden met onderstaande bespaartips:

  • Voorkom transportkosten. Het is vaak veel voordeliger om de door jouw bestelde kunststof kozijnen zelf in Duitsland af te halen dan deze te laten transporteren. Vergelijk goed de leveringskosten met de kostprijs die je dient te betalen voor benzine of diesel om op die manier uit te maken wat voor jouw situatie de voordeligste oplossing is.
  • Voer een objectieve vergelijking uit. Wil je kunststof kozijnen aankopen, maar wil je echt zeker zijn van de beste prijs? Kies er dan altijd voor om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende mogelijke leveranciers op de Duitse markt. Alleen op die manier kan je met absolute zekerheid stellen dat je uiteindelijk niet alleen de meest kwalitatieve, maar tevens ook de voordeligste kozijnen op de markt in huis haalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende