Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Ventilatierooster prijzenEen ventilatierooster kopen is vandaag de dag misschien wel belangrijker dan ooit. Veel mensen kiezen er tegenwoordig namelijk voor om hun energiefactuur te verlagen door hun woning zo optimaal mogelijk te laten isoleren. Hoe interessant een doorgedreven isolatie ook mag zijn, ze zorgt er wel voor dat de lucht in de woning niet kan worden ververst en dat is uiteraard een stuk minder interessant. Ben jij omwille van deze reden eveneens op zoek naar een mogelijkheid om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren en wil je dat graag proberen te realiseren aan de hand van één of meerdere ventilatieroosters? In dat geval zetten we graag de gemiddelde ventilatierooster kosten even voor jou op een rijtje!

→ Direct weten wat ventilatieroosters voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Hoeveel kosten ventilatieroosters?

kosten Het eerste wat je uiteraard graag zal willen weten is welke kosten er aan ventilatieroosters verbonden zijn. Wanneer we de kosten van dergelijke roosters in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat er eigenlijk twee verschillende uitvoeringen op de markt zijn terug te vinden. We onderscheiden dan ook de kleine van de grote ventilatieroosters. Voor welk type rooster je uiteindelijk zal kiezen en bovendien ook voor hoeveel is sterk afhankelijk van onder meer de isolatiefactor van een woning. Wil je graag ventilatieroosters kopen, maar wil je eerst graag een duidelijk beeld hebben van de gemiddelde aankoopprijs? Wij zetten ze beiden even voor jou op een rijtje in onderstaande tabel!

Type ventilatierooster Gemiddelde kostprijs
Klein ventilatierooster Vanaf gemiddeld 20 euro per stuk
Groot ventilatierooster Vanaf gemiddeld 65 euro per stuk

Veel mensen staan er niet bij stil om een ventilatierooster in hun woning te laten integreren en dat is jammer. Zoals je reeds kan lezen is er aan het kopen van een dergelijk rooster namelijk slechts een beperkt prijskaartje verbonden waardoor het perfect tot de mogelijkheden van ieders budget behoort. Vaak wordt gedacht dat een ventilatierooster in huis halen niet echt noodzakelijk is, maar in een tijd waarin we allemaal ons huis zo optimaal mogelijk laten isoleren is dit toch echt geen overbodige luxe, in tegendeel.

Waarom een ventilatierooster aanschaffen?

Nog steeds stellen veel mensen zich de vraag wat nu precies de meerwaarde is van een ventilatierooster. Ze zal er toch alleen maar voor zorgen dat de stookkosten, vooral tijdens de winter de hoogte in schieten? Een ventilatierooster zorgt er inderdaad voor dat er een kleine hoeveelheid verse lucht binnen in de woning wordt gebracht waardoor er een beetje warme lucht kan verloren gaan, maar ze brengt ook enkele niet onaanzienlijke voordelen met zich mee. Standaard is de lucht in een goed geïsoleerde woning namelijk vochtig. Dit kan als gevolg hebben dat er schade ontstaat door vocht onder de vorm van schimmel. Daarnaast is een vochtig klimaat in huis ook helemaal niet gezond voor de mensen die er in moeten leven en dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat vochtige lucht veel lastiger op te warmen valt. Door ventilatieroosters te voorzien zal je merken dat niet alleen het leefklimaat in huis een stuk gezonder wordt, daarnaast zal ook de impact op je energiefactuur ten allen tijde zeer beperkt blijven.

Welk ventilatierooster kopen?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven maken we een onderscheid tussen een klein en een groot ventilatierooster. Voor welke van beiden je uiteindelijk moet kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie zal je rekening willen houden met de ruimte waar deze in wordt geplaatst. Betreft het een kleine ruimte, dan volstaat een klein ventilatierooster. Bovendien zijn badkamers en keukens de twee plaatsen waar het meeste vocht of damp wordt gerealiseerd waardoor je in deze ruimtes zou moeten kiezen voor de grootste ventilatieroosters. Bij twijfel over welk ventilatierooster voor jou nu echt het meest interessant is en in welke ruimtes je deze nu het best zou laten plaatsen is het altijd aan te raden om even contact op te nemen met een echte vakman. Hij kan je hier zonder probleem alles over vertellen.

Energiebesparing realiseren met ventilatieroosters of niet?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven stellen veel mensen zich de vraag of het plaatsen van één of meerdere ventilatieroosters er niet voor zal zorgen dat er een bepaalde hoeveelheid warmteverlies optreedt in de woning. Het klopt inderdaad dat er een beetje warme lucht zal komen te verdwijnen door de openingen in het ventilatierooster, maar daar tegenover staat dat de toevoer van frisse, droge lucht er voor zorgt dat de vochtigheidsgraad van de lucht aanzienlijk daalt. Het gevolg is dat de verwarming in huis veel minder moeite moet doen om de lucht op te warmen waardoor er minder energie wordt verbruikt. Dit zorgt er dan ook voor dat het absoluut niet zo is dat een ventilatierooster laten plaatsen een negatieve impact moet hebben op jouw energieverbruik, in tegendeel.

Lees ook: kosten ventilatiesysteem.

Interessante bespaartips

Het kopen van een ventilatierooster gaat zoals je reeds hebt kunnen lezen helemaal niet gepaard met een stevige kostprijs, in tegendeel. Toch, wanneer je een grote woning hebt kan het noodzakelijk zijn om meerdere ventilatieroosters te kopen waardoor het totale kostenplaatje al snel zal stijgen. Door gebruik te maken van onderstaande bespaartips kan je er toch voor zorgen dat het kopen van je ventilatieroosters kan gebeuren tegen de best mogelijke prijs!

  • Vergelijken van verschillende ventilatieroosters. Gemiddeld liggen de prijzen van ventilatieroosters zeer dicht tegen elkaar aan. Dit wil evenwel niet zeggen dat ze overal precies hetzelfde zijn, in tegendeel. Wanneer je een vergelijking uitvoert tussen verschillende bedrijven die ventilatieroosters aanbieden zal je merken dat je hier en daar tot zo’n 5 euro per rooster kan besparen. Vooral wanneer je nood hebt aan meerdere roosters kan dit je op het einde van de rit toch een mooie besparing opleveren.
  • Zelf plaatsen van de ventilatieroosters. Een beetje doe-het-zelver moet in principe in staat zijn om de aangekochte ventilatieroosters zelf te plaatsen. Wanneer het gaat om slechts één ventilatierooster zal de vakman hier in principe slechts een beperkt bedrag voor in rekening brengen (zeker wanneer de plaatsing gebeurt in combinatie met de levering van nieuw glas), maar wanneer je meerdere ventilatieroosters zonder nieuwe glas hebt besteld kan dit wel eens een ander verhaal worden. Ook het zelf plaatsen ventilatieroosters levert je dan ook altijd een aanzienlijke (extra) besparing op.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende