Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende soorten kozijnen verschenen. Deze kozijnen onderscheiden zich op verschillende vlakken ten opzichte van elkaar. Het spreekt namelijk voor zich dat elk kozijn over diens eigen specifieke kenmerken beschikt. Zo staat een houten kozijn er om bekend over een natuurlijke, misschien ietwat klassieke uitstraling te beschikken. Deze uitstraling wordt evenwel gecombineerd met een uitstekend isolerend vermogen. Voor kunststof kozijnen geldt eveneens dat ze over een meer dan degelijke isolatie beschikken, alleen komen deze meer tot hun recht in een eigentijds design. Recent onderzoeken die werden uitgevoerd onder woningeigenaars hebben allen aangegeven dat vooral deze laatste de voorbije jaren aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen.

Meer dan 35% kiest voor kunststof kozijnen

Een recent onderzoek dat werd uitgevoerd onder 6.000 Nederlandse woningeigenaars bracht aan het licht dat velen de voorkeur geven aan kunststof kozijnen. Zomaar even 35 procent van de ondervraagden gaf aan geen gebruik te willen maken van andere materialen voor hun kozijnen. Vooral het feit dat kunststof kozijnen zeer onderhoudsvriendelijk zijn blijkt een belangrijke troef. Dat is evenwel niet het enige. Mensen vinden het tegenwoordig belangrijk dat het volledige plaatje in hun huis klopt. Met andere woorden, alle onderdelen van hun interieur moeten op alle vlakken op elkaar aansluiten en een mooi geheel vormen. Door gebruik te maken van kunststof kozijnen is dit werkelijk kinderspel. Deze kozijnen zijn namelijk verkrijgbaar in een enorm uitgebreid aantal kleuren waardoor ze moeiteloos in elk interieur tot hun recht komen.

Eigentijdse uitstraling

Een niet onbelangrijk punt van discussie wordt gevormd door het feit dat meer dan 70% van de ondervraagden jongeren waren tot aan de leeftijd van 35 jaar. Dat deze doelgroep er voor kiest om gebruik te maken van kunststof kozijnen is misschien wel een beetje voor de hand liggend. Zij beschikken namelijk veelal over een strak en eigentijds interieur waardoor dit type kozijnen veruit het best tot hun recht komen. De concurrentiestrijd met aluminium kozijnen wordt door de kunststof varianten dan weer opvallend eenvoudig gewonnen. Waarschijnlijk is het vooral de aanzienlijk betere levensduur die hier van aan de basis ligt.

Degelijke isolatie

Een eveneens zeer belangrijke eigenschap van kunststof kozijnen gaat schuil in het feit dat ze standaard over een meer dan behoorlijke U-waarde beschikt. Met andere woorden, de isolerende werking van kunststof kozijnen zorgt er voor dat mogelijk warmteverlies meteen in de kiem kan worden gesmoord. Hierdoor kan het eenvoudig aanpassen van je bestaande kozijnen zorgen voor een mooie energiebesparing. Zie ook: isolatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende