Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het is van belang om te kiezen voor glas dat goed isoleert. Zo kun je namelijk flink geld besparen op de stookkosten. Ontdek welke mogelijkheden er nog meer zijn in dit artikel.

Isolatieglas en kunststof kozijnen

soort glas voor kunststof kozijnenKunststof kozijnen beschikken uit zichzelf reeds over een goede isolerende werking waardoor warmteverlies zoveel mogelijk kan worden beperkt. Wanneer er echter gebruik wordt gemaakt van enkel glas is de afscherming tussen de woning en de buitenwereld niet voldoende. Dit zorgt er voor dat er alsnog veel warmte door de mazen van het spreekwoordelijke net een weg kan vinden en dat zal je merken op je energiefactuur. Door te kiezen voor isolatieglas kies je voor een duurzame glassoort die op lange termijn een meer dan aanzienlijke besparing kan betekenen op je energiefactuur. In het meest optimale geval maak je dan gebruik van HR++ isolatieglas zodat warmteverlies absoluut geen schijn van kans meer maakt. Zie ook: dubbel glas.

Veiligheidsglas

In bepaalde gevallen kan je er voor kiezen om gebruik te maken van speciaal veiligheidsglas. Dit glas beschikt over een beperkte isolerende factor, maar maakt het voor inbrekers wel lastiger om de woning binnen te dringen. In het bijzonder wordt aangeraden om deze beglazing te plaatsen in ruimtes die beschikken over een vast kunststof kozijn. Deze ruimtes zijn doorgaans gevoelig voor een potentiële inbraak, maar door te kiezen voor een vast kozijn in combinatie met veiligheidsglas zorg je er op een eenvoudige manier voor dat het inbrekers bijzonder lastig wordt gemaakt.

Andere mogelijke glassoorten

Er zijn op de markt tegenwoordig enorm veel interessante glassoorten terug te vinden en hoewel we de interessantste net hebben besproken zijn er bijvoorbeeld ook steeds meer mensen die kiezen voor het gebruik van zon- of geluidswerend glas in hun kunststof kozijnen. Eveneens een interessante keuze is het zelfreinigend glas. Bij dit type glas vindt er, eenmaal het glas wordt blootgesteld aan het daglicht een chemische reactie plaats die er voor zorgt dat al het vuil aan de buitenzijde organisch wordt afgebroken. Dit is ideaal voor mensen die bijvoorbeeld niet vaak thuis zijn of gewoon geen zin hebben om de ramen te lappen!

Prijzen vergelijken

Verstandig is om niet direct te kopen, maar eerst te vergelijken. Gelukkig kun je via onze website gemakkelijk in een keer tot 6 offertes van specialisten uit jouw regio aanvragen en vergelijken. Het is bewezen dat je op deze manier tot wel 30% op de kosten kunt besparen. Klik hier, laat je gegevens achter en bespaar ook geld.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende