Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Profielen

Onderdelen kunststof kozijnenHet belangrijkste onderdeel van een kunststof kozijn is ongetwijfeld het profiel waar gebruik van wordt gemaakt. Er bestaan in principe slechts twee verschillende profielen. Het vlakke profiel is door de jaren heen echter stelselmatig uit de markt verdwenen en is tegenwoordig uitsluitend nog terug te vinden in oude kunststof kozijnen. Op vandaag wordt er dan ook steevast gebruik gemaakt van een verdiept profiel wat zorgt voor een sterk verbeterde aansluiting en bijgevolg tevens een uitstekende kwaliteit en rentabiliteit.

Onderdelen herstellen

Hoe duurzaam kunststof kozijnen ook mogen zijn, het is altijd mogelijk dat er op een bepaald ogenblik eens een defect aan wordt vastgesteld. Dat defect kan afhankelijk van de oorzaak ter plaatse worden opgelost of in het slechtste geval dient het onderdeel in kwestie te worden vervangen. Wanneer er geen sprake is van een defect, maar wel van een beschadiging kan er op twee verschillende manieren gehandeld worden. Er kan een zogenaamde spotrepair worden uitgevoerd waardoor kleine schade eenvoudig kan worden hersteld of er kan worden gekozen voor een volledige vernieuwing van de beschadigde folie. Dit laatste komt vooral voor bij grotere schade die niet meer zo eenvoudig te herstellen valt.

Onderdelen vervangen

Het is voor eigenaars van een kunststof kozijn steeds mogelijk om defecte of beschadigde onderdelen te laten vervangen. Vooraleer over te gaan tot het vervangen van het onderdeel in kwestie is het wel steeds interessant om even een offerte aan te vragen bij jouw leverancier. Dit is nodig omdat bepaalde kleinere onderdelen van een kunststof kozijn doorgaans lastig te vinden zijn en deze lang niet altijd opnieuw gemonteerd kunnen worden. In bepaalde extreme gevallen is het dan ook mogelijk dat het bestaande kunststof kozijn vervangen zal moeten worden. Gelukkig zijn dergelijke situaties bijzonder zeldzaam waardoor je doorgaans steeds een leven lang plezier blijft ondervinden van je kunststof kozijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende