Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Reparatie kunststof kozijnenHet is mogelijk dat de kunststof kozijnen in jouw woning door de jaren heen sporen van slijtage of misschien zelfs structurele schade gaan vertonen. Dat is vervelend, want het spreekt voor zich dat je graag zal willen dat je kunststof kozijnen er ten allen tijde zo optimaal mogelijk uitzien. Gelukkig hoef je er in deze situatie niet meteen aan te denken om je bestaande kozijnen te vervangen. Dit gaat immers gepaard met een niet onaanzienlijk prijskaartje die je als vanzelfsprekend maar wat graag zal willen voorkomen. Bij kleine schade is het gelukkig perfect mogelijk om er voor te kiezen om je kunststof kozijnen te laten herstellen. Heb je eveneens te maken met beschadigde kunststof kozijnen en wil je deze graag repareren, maar heb je geen idee van de gemiddelde kostprijs die hieraan verbonden is? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en kom alles te weten over de kosten die verbonden zijn aan het herstellen van kunststof kozijnen.

*Tip:

→ Direct weten wat een reparatie voor jou gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Hoeveel kost het herstellen van kunststof kozijnen?

kostenZoals reeds aangegeven is het in het merendeel van de gevallen bij kleine beschadigingen aan je kunststof kozijnen mogelijk om deze te laten herstellen. Wanneer je een dergelijke herstelling wenst te laten doen kan je rekening houden met de volgende kosten:

Type reparatie Gemiddelde kostprijs
Herstelling door 1 monteur van 1 uur Tussen 130 & 150 euro
Herstelling door 2 monteurs van 1 uur Tussen 195 & 220 euro
Kostprijs per kwartier extra Tussen 16 & 19 euro

Zoals je kan afleiden uit bovenstaande tabel is er tussen de verschillende vakmannen die je kunststof kozijnen kunnen herstellen altijd sprake van een bepaald prijsverschil. Omwille van deze reden is het dan ook zeer belangrijk om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bedrijven die een herstelling voor jou kunnen uitvoeren. Door middel van een dergelijke vergelijking is het dan ook niet zelden mogelijk om een besparing te realiseren van zomaar even 25 procent of meer.

Zelf kunststof kozijnen herstellen of uitbesteden?

Veel mensen en dan vooral de doe-het-zelvers denken dat ze uitstekend zelf over de mogelijkheid beschikken om hun kunststof kozijn te herstellen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien zo, je dient er altijd rekening mee te houden dat deze reparatiewerkzaamheden niet zo eenvoudig zijn als je op het eerste zicht denkt, in tegendeel. Bovendien, wanneer je de herstelling op foutieve wijze uitvoert is het mogelijk dat er alsnog een vakman aan te pas dient te komen die heel wat meer uren werk zal hebben. Op deze manier kan je niet alleen zelf heel veel tijd gestopt hebben in het herstellen van je kunststof kozijnen, maar zal je alsnog een vakman moeten inschakelen die je ook nog eens heel wat extra geld zal kosten. Denk er dus goed over na vooraleer er voor te kiezen om kunststof kozijnen zelf te proberen herstellen.

Wanneer je er dan uiteindelijk toch voor kiest om zelf aan de slag te gaan is het belangrijk om stil te blijven staan bij de aard van de schade. Wanneer er sprake is van kleine krasjes kunnen deze bijvoorbeeld mogelijks wel zelf worden aangepakt. Op de markt zijn vandaag de dag immers verschillende soorten kits aan te kopen die je kunnen helpen bij het herstellen van kunststof kozijnen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de slijp- en polijstsets die lichte krasjes kunnen doen verdwijnen. De gemiddelde kostprijs voor een dergelijk setje kan sterk variëren. Je mag echter rekenen op een gemiddelde prijs die is gelegen ergens tussen de 30 en 100 euro.

Toch maar investeren in nieuwe kozijnen?

Wanneer er aanzienlijke schade werd toegebracht aan je kunststof kozijnen is het altijd interessant om de vakman die je wenst onder de arm te nemen een offerte te laten maken. In bepaalde gevallen kan het namelijk wel degelijk interessanter zijn om te investeren in nieuwe kozijnen. Kijk bovendien ook niet alleen de kunststof kozijnen op zich, maar sta ook even stil bij de beglazing die er in terug te vinden is. Betreft het namelijk enkele beglazing en krijg je ieder jaar te maken met een torenhoge energiefactuur? In deze situatie is het op een bepaald punt wellicht toch interessanter om te investeren in niet alleen nieuwe kozijnen, maar ook in nieuw hoogrendementsglas. Zo ben je er zeker van dat je meteen ook klaar bent voor de toekomst!

Interessante bespaartips

Wil je de kunststof kozijnen in je woning graag laten herstellen, maar wil je dat dit gebeurt tegen de best mogelijke prijs? Dan kan het altijd interessant zijn om rekening te houden met enkele interessante bespaartips. Wij hebben de interessantste alvast voor jou verzameld.

  • Zelf herstellen van kleine schade. Hoewel het in het merendeel van de gevallen aldus niet wordt aangeraden om de schade aan je kunststof kozijnen zelf te herstellen kan dit bij kleine krasjes wel degelijk worden gedaan. Er zijn dan ook verschillende kits op de markt terug te vinden die je hier zonder enig probleem bij kunnen helpen.
  • Zorg voor een degelijk onderhoud voor je kozijnen. Om veelvuldige herstellingskosten te voorkomen is het altijd interessant om er voor te kiezen om je kozijnen goed te onderhouden. Een goed onderhoud zorgt er niet alleen voor dat je kunststof kozijnen er ten allen tijde zo optimaal mogelijk uitzien, daarnaast beschikken ze op deze wijze tevens over een uitstekende levensduur waardoor je er gedurende een behoorlijk aantal jaren genot van zal ondervinden.
  • Kies voor een vakman uit de buurt. Tot slot, wanneer je uiteindelijk toch een beroep moet doen op een vakman om je kunststof kozijnen te laten herstellen is het altijd interessant om te kiezen voor een vakman uit de buurt. Alleen op deze manier worden de zogenaamde voorrijkosten aanzienlijk gedrukt waardoor je kan rekenen op een bijzonder interessant prijskaartje.
  • Vergelijk de kosten van de monteurs. Zoals eerder op deze pagina reeds te kennen gegeven kan er tussen de verschillende monteurs sprake zijn van een meer dan behoorlijk prijsverschil wanneer het aankomt op het uurtarief. Even een objectieve vergelijking uitvoeren vooraleer met een bepaalde vakman in zee te gaan is dan ook altijd een aanrader. Gebruik de vergelijker hieronder en bespaar tot 30%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende