Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Kunststof kozijnen met dubbel glas kostenEén van de keuzes die je moet maken als je nieuwe kozijnen wilt laten zetten, is het glas. Deze keuze is erg belangrijk, omdat je hiermee de isolatiewaarde beïnvloedt. Uiteraard heeft niet elke locatie goed isolerend glas nodig. Laat je de ramen in de garage zetten bijvoorbeeld, waar geen verwarming is, dan is een minder isolerend glas voldoende. Hier kun je lezen hoeveel je kwijt bent voor nieuwe kozijnen met dubbel glas, wat het verschil is met hoogrendementsglas en hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten

In de volgende tabel zie je de kosten voor een aantal standaard witte kozijnen met dubbel glas en HR++ glas. Deze bedragen zijn inclusief BTW, maar exclusief plaatsing.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering dubbel glas Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €25 – €35 €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €190 – €210 €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €200 – €220 €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €350 – €400 €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €80 – €100 €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €270 – €320 €440 – €460

 

De isolatiewaarde van kunststof

Eén van de grote voordelen van kunststof is dat het een uitstekende isolatiewaarde heeft. Doordat het bestaat uit kamers waar stilstaande lucht in staat, kan warmte nauwelijks meer via de kozijnen het huis uit. De U-waarde ligt dan ook vaak tussen 1 en 2. Deze waarde geeft weer hoeveel warmte het huis verlaat via dat oppervlak, dus hoe lager hoe beter. Ter vergelijking heeft dubbel glas een U-waarde van 2,7.

Waarom hoogrendementsglas?

Voor een prijs die niet erg veel hoger ligt, kun je de kozijnen laten uitrusten met hoogrendementsglas. Dit is ten zeerste aan te raden, omdat je door dubbel glas te plaatsen de isolatiewaarde van het kunststof verlaagt. In ruimtes waar geen verwarming is, en waar het niet belangrijk is dat de warmte binnen blijft, zoals garages en tuinschuren, is dubbel glas prima geschikt. Maar de meeste kunststof kozijnen worden nu al standaard uitgerust met HR++ glas om de goede isolatiewaarde te handhaven.

 

Kosten besparen doe je zo

Er zijn een aantal manieren waarop je kosten kunt besparen op je nieuwe kunststof kozijnen. Hier volgen een paar tips die je kunt gebruiken.

  • Kies een lokale leverancier: als je de kozijnen en mankracht lokaal kunt vinden, zal je op de voorrij- en transportkosten kunnen besparen. Daarnaast steun je zo de plaatselijke economie en heb je de nodige kennis en contacten binnen handbereik.
  • Doe het zelf: het opmeten en installeren van de kozijnen kan iemand met een beetje kluservaring prima zelf doen. De meeste leveranciers voorzien de kozijnen van een duidelijke handleiding. Hier bespaar je zeker 50 procent van de kosten mee.
  • Onderhoud je kozijnen jaarlijks: het is niet veel werk, maar kan een groot verschil maken op de levensduur van je kozijnen. Smeer de scharnieren, stel de kozijnen af en behandel ze met kunststofwas en doe dit één keer per jaar. Er zal minder slijtage plaatsvinden en de kunststof zal minder snel verouderen en verkleuren.

Besparen begint hier

Met onze vrijblijvende vergelijkingstool kun je nog meer besparen op de kosten van je nieuwe kunststof kozijnen. Je vult je locatie in en geeft een omschrijving van de klus, en de tool kun je helpen met het verzamelen van offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Door op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden die je hebt, kun je een keuze maken gebaseerd op prijs, kwaliteit en service. Het plannen van jouw nieuwe kunststof kozijnen begint hier.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende