Pvc sierluiken

kunststof sierluikIndien je in je woning over kunststof kozijnen beschikt, maar je op zoek bent naar een mogelijkheid om bijvoorbeeld meer privacy te hebben in je woning, dan kan het interessant zijn om te kiezen voor kunststof sierluiken. Dergelijke luiken hebben uiteraard niet alleen de functie om de privacy in je huis te vergroten, bovendien kunnen ze bijvoorbeeld een ruimte echt verduisteren en zorgen ze er tijdens de warme zomermaanden voor dat de hitte buitenshuis wordt gehouden. Het is vooral de prima duurzaamheid en het beperkte onderhoud die er voor zorgt dat steeds meer mensen er voor kiezen om kunststof sierluiken bij hun woning te voorzien. Speel je ook met deze gedachte, maar wil je graag eerst meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de kosten die er aan verbonden zijn? Wij zetten al deze informatie met betrekking tot kunststof sierluiken graag even voor jou op een rijtje.

→ Direct weten wat sierluiken voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Verschillende soorten kunststof sierluiken

Het eerste wat je moet weten is dat er verschillende soorten kunststof sierluiken op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je vandaag de dag in dergelijke luiken wenst te investeren zal je dan ook een keuze moeten maken uit één van onderstaande mogelijkheden:

Keuze 1: Kaderluiken

De eerste mogelijkheid zijn zogenaamde kaderluiken. Deze luiken zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van de variant met open lamellen of de uitvoering met gesloten lamellen. Het zogenaamde kaderprofiel waar het kaderluik mee is uitgerust is voorzien van een breedte van 80mm en een diepte van 35mm. Het kader wordt vervolgens opgevuld met behulp van lamellen.

Keuze 2: Planchetluiken

De tweede mogelijkheid zijn zogenaamde planchetluiken. Deze luiken beschikken over stevige planken met een dikte van 24mm wat er voor zorgt dat een luik wordt gecreëerd die op z’n zachtst gezegd opvalt. Wanneer we de opbouw van de planchetluik vergelijken met deze van het kaderluik zien we dat deze nagenoeg volledig hetzelfde is, op één verschil na, namelijk de vulling. Wanneer je kiest voor planchetluiken kan je deze immers voorzien van zowel een horizontale als een verticale vulling, iets wat bij kaderluiken helaas niet mogelijk is.

Keuze 3: Luiken met verstelbare lamellen

Een derde mogelijkheid die tegenwoordig misschien wel meer dan ooit populair is zijn de luiken met regelbare lamellen. Deze lamellen hebben standaard een formaat van 66/16 en beschikken aan de zijkant over een kunststof rubberdichting.

Keuze 4: Boogluiken

De vierde mogelijkheid zijn zogenaamde boogluiken. Kunststof luiken beschikken immers over het unieke voordeel dat ze op vlak van vorm op maat gemaakt kunnen worden. Met andere woorden, beschik je bij je woning over boogramen en wil je graag de beschikking krijgen over kunststof luiken met een soortgelijke vorm? Dan is dat geen enkel probleem! We weten reeds dat kunststof kozijnen over een uitstekende veelzijdigheid beschikken en dat geldt dus duidelijk ook voor de kunststof sierluiken.

Keuze 5: Louvre luiken

De vijfde en laatste mogelijkheid is er niet één die direct over een praktische, maar vooral over een visuele functie beschikt. Zogenaamde Louvre luiken zijn kunststof sierluiken die niet dicht gedaan kunnen worden. Ze vormen een mooie aanvulling op de kunststof kozijnen aan de buitenzijde van de woning, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Net omdat Louvre luiken onder meer niet over scharnieren beschikken zijn ze een stuk voordeliger in vergelijking met de andere kunststof sierluiken die we eerder aan je hebben voorgesteld.

Hoeveel kosten kunststof sierluiken?

kostenDe kostprijs die in rekening wordt gebracht voor kunststof sierluiken is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst zijn er de afmetingen waar de sierluiken over beschikken, maar daarnaast speelt ook het type luik uiteraard een niet onbelangrijke rol. Wij zetten alvast enkele kosten met betrekking tot het kopen van kunststof sierluiken voor jou op een rijtje.

Type kunststof sierluik Gemiddelde kostprijs
Kaderluiken Vanaf 100 euro per paar
Planchetluiken Vanaf 175 euro per paar
Luiken met verstelbare lamellen Vanaf 200 euro per paar
Boogluiken Vanaf 250 euro per paar
Louvre luiken Vanaf 50 euro per paar

Zoals reeds aangegeven zijn bovenstaande slechts gemiddelde kosten. Ze worden nog beïnvloed door de afmetingen waar je kunststof sierluiken over dienen te beschikken en bovendien kan de kostprijs ook stevig verschillen afhankelijk van het bedrijf die ze levert. Een vergelijking uitvoeren is op dit vlak dan ook altijd de moeite waard en zal je steeds een aantrekkelijk (extra) financieel voordeel opleveren!

De voordelen van kunststof sierluiken

Bovenstaande geeft je reeds een degelijk beeld van het gemiddelde kostenplaatje waar je bij kunststof sierluiken rekening mee dient te houden. Vooraleer over te gaan tot het kopen van dergelijke sierluiken is het echter belangrijk om een goed beeld te hebben van de voordelen die er precies aan verbonden zijn. Waarom zou je met andere woorden moeten kiezen voor kunststof sierluiken in plaats van houten of aluminium luiken? We hebben de vele voordelen van kunststof sierluiken even voor jou op een rijtje gezet:

  • Licht, maar zeer stevig. Ondanks het feit dat kunststof sierluiken zeer licht zijn (en dus relatief eenvoudig te plaatsen) zijn ze ook erg stevig. Dit zorgt er voor dat ze de perfecte bescherming vormen voor jouw ramen. Bovendien zijn ze niet zo vatbaar voor de weersinvloeden waardoor ook schade niet meteen de kop zal opsteken.
  • Prima duurzaamheid. Kunststof kozijnen beschikken over een levensduur van ongeveer 50 jaar. Dit geldt niet alleen voor de kozijnen, maar ook voor de kunststof sierluiken die op de markt zijn terug te vinden. Hoewel sommige andere luiken over een langere levensduur beschikken is ook 50 jaar uiteraard niet niets.
  • Eenvoudig te onderhouden. Het laatste waar je als woningeigenaar op zit te wachten is dat je sierluiken aankoopt die zeer regelmatig onderhoud vergen. Dit kost je niet alleen veel tijd, maar ook heel wat geld wanneer je het onderhoud wenst uit te besteden.
  • Verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Kunststof sierluiken zijn verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren. Je dient er alleen rekening mee te houden dat sommige bedrijven voor bepaalde specifieke kleuren een meerprijs in rekening kunnen brengen. Door het enorme aanbod aan kleuren is het in ieder geval perfect mogelijk om sierluiken van kunststof te vinden die perfect aansluiten op de stijl van je woning.

 

Wat kost een PVC raam voor jou?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij PVC raam specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.