Informatie en tips over pvc ramen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Checklist kunststof kozijnenWanneer je van plan bent kunststof kozijnen aan te schaffen, dan kom je voor een aantal keuzes te staan. Deze keuzes hebben invloed op de prijs, maar ook op het uiterlijk en de werking van de kozijnen. Hier lees je wat deze keuzes zijn en welke opties je hebt, wat je betaalt voor nieuwe kunststof kozijnen en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Prijs kunststof kozijnen

De prijs voor kunststof kozijnen is afhankelijk van het soort kozijn dat je kiest, de afmetingen, de eventuele extra’s en of je ze wilt laten installeren of dat je het zelf doet. De tabel beneden geeft de minimum en maximum kosten weer voor standaardafmetingen, inclusief BTW en arbeidskosten.

Soort raam Minimum- en maximumprijs voor standaardafmetingen
Vast raam €70 – €730
Draai/kiepraam €330 – €760
Valraam €200 – €720

Welk type raam kies je?

De eerste keuze die je moet maken is welk type raam je wilt laten installeren. Dit kan een vast raam zijn, die niet open kan, een valraam, die je opent door het te kiepen of een draai/kiepraam die op twee manieren open kan. Voor de laatste betaal je het meest, omdat het een ingewikkeld mechanisme heeft.

Wat zijn de afmetingen?

Weet je welk raam je wilt, dan is het nodig om de afmetingen op te nemen. Heb je standaardafmetingen, dan kun je makkelijk een raam bestellen. Moet het kozijn op maat gemaakt worden, dan ben je meer geld kwijt en zal het waarschijnlijk langer duren voordat je het kozijn ontvangt.

Welke extra’s voeg je toe?

Naast het type raam, heb je ook vaak de keuze om extra’s toe te voegen. Denk hierbij aan een hor of een ventilatierooster. Ook kun je de kleur bepalen, het sluitmechanisme en het soort glas. Deze keuzes hebben allemaal invloed op de prijs.

Zelf installeren of laten doen?

Nadat je je ramen besteld hebt, kun je vaak kiezen of je ze zelf wilt installeren of dat je het wilt laten doen. Sommige leveranciers bieden deze service ook aan, anderen niet. Dan kun je zelf een monteur in handen nemen. De installatiekosten zijn meestal gelijk aan de prijs van het raam, maar dit kan verschillen per monteur en is ook afhankelijk van het aantal ramen dat je laat installeren. De beste manier om deze kosten te achterhalen is door het opvragen van offertes.

Hou de kosten onder controle

De prijzen voor nieuwe kunststof ramen kunnen dus flink oplopen, maar daarna heb je wel duurzame en goed isolerende ramen die nauwelijks onderhoud nodig hebben en erg lang mee kunnen gaan. Hier lees je hoe je op je nieuwe kunststof kozijnen kunt besparen.

  • Kies een lokale monteur: indien je de kozijnen wilt laten installeren, kies dan een lokale monteur. Daarmee vermijd je de voorrijkosten of houd je ze minimaal.
  • Jaarlijks onderhoud: door de bewegende delen van je kozijnen jaarlijks te smeren en af te stellen indien nodig, kun je de levensduur verlengen en defecten voorkomen. Ook is het belangrijk dat je ze goed schoonhoudt, zodat vuil en stof zich niet in de scharnieren kunnen ophopen.
  • Doe het zelf: je kunt je kozijnen zelf installeren. De meeste producenten geven hier een zeer uitgebreide instructie bij en als je een beetje klus ervaring hebt, kun je dit ook zelf. Je bespaart hierdoor de helft van de totaalprijs.

Maak gebruik van onze vergelijkingstool

Met onze vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk offertes vergaren van bedrijven uit jouw regio. Als je je postcode en je gegevens invult kun je deze in een korte tijd ontvangen. Door het bekijken en vergelijken van offertes krijg je een goed idee van wat er voor jou beschikbaar is en hoeveel je hiervoor zal betalen. Zo kun je tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw nieuwe kozijnen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Zelf doen of uitbesteden?

February 21, 2017

Het vervangen van je kozijnen voor kunststof kozijnen is in vele opzichten

Duurzame kozijnen

December 8, 2016

Tegenwoordig is het een veelgehoorde kreet: duurzaam bouwen – maar wat betekent

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

November 24, 2016

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende