Pvc ramen kitten

Kozijnen kittenHoewel kunststof kozijnen op zich eigenlijk niet of nauwelijks onderhoud vergen kan het door de jaren heen wel voorkomen dat de zogenaamde kitbanden rondom het kozijn sporen van slijtage gaan vertonen. Niet alleen kunnen delen er van los komen te zitten, daarnaast bestaat ook de kans dat er na verloop van tijd schimmel in de kitten is ontstaan waardoor deze een vuile en vieze uitstraling hebben gekregen. Je kan er dan wel voor kiezen om de kitten schoon te maken, vaak lukt dit maar half, heb je in geen tijd terug te maken met schimmel en wordt het materiaal poreuzer waardoor je ze binnen afzienbare tijd alsnog zal moeten vervangen. Het tijdig vervangen van de kitten van je kunststof kozijnen is wat dat betreft dan ook beslist aan te raden.

→ Direct weten wat uitbesteden voor jou gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven.

Zelf doen of toch maar hulp inschakelen?

Indien de kitten die zich rond de kunststof kozijnen bevinden op een bepaald ogenblik sporen van slijtage vertonen is het aangeraden om deze te vervangen. Het vervangen van deze kitten mag op het eerste zicht misschien een vervelend en moeilijk karwei zijn, dat is het beslist niet, in tegendeel. Je kan er uiteraard voor kiezen om het verwijderen van de kitten uit te besteden aan een professioneel bedrijf, maar dat gaat je al snel een uurtarief kosten om nog maar van de kilometervergoeding te zwijgen. Gelukkig is dit helemaal niet nodig, in tegendeel. Zelf de kitten rond je kunststof kozijn vervangen is namelijk bijzonder eenvoudig. Als je vrijblijvend advies wilt of de prijzen wilt vergelijken van diverse specialisten dan kun je gemakkelijk via onze website in contact komen met lokale kozijnbedrijven:

Benodigdheden om te kitten

Wanneer je uiteindelijk toch hebt besloten om het kitten voor je eigen rekening te nemen zal je over enkele benodigdheden moeten beschikken. Het gaat daarbij om:

  • Het juiste type kit (de bussen)
  • Een kitpistool
  • Een kopje gevuld met lauw water en een afwasmiddel
  • Schilderstape (of speciale voegtape)
  • Enkele extra hulpmiddelen zoals een mesje

Let op bij het kiezen van de kit waar gebruik van zal worden gemaakt! De ene kit is namelijk de andere niet. Geef in de winkel duidelijk aan dat het gaat om het kitten van kunststof kozijnen alsook of ze gebruikt zal worden voor binnen- of buitenshuis.

Stappenplan zelf kitten

Nadat je de juiste kit hebt uitgekozen is het tijd om de voeg of naad af te plakken. Het wordt aangeraden om hiervoor gebruik te maken van een schilderstape of een speciale voegtape. Wanneer dit is gebeurd ga je het kitpistool klaarmaken en vervolgens gaan we over tot het kitten zelf. Tijdens het kitten plaats je het pistool aan het begin van de naad. Probeer steevast een hoek van 45 graden aan te houden. Het is zeer belangrijk om tijdens het kitten niet te hard te duwen. Zo komt er namelijk bijzonder veel kit vrij die je eigenlijk nadien allemaal zal mogen weggooien… zonde van het geld dus.

Wanneer de kit is aangebracht is het zeer belangrijk om snel te handelen. Het kan namelijk voorkomen dat de kit hier en daar wat ongelijkheden vertoont en die moeten worden rechtgezet. Het gelijkmatig verdelen van de kit over de naad of voeg doe je het best met behulp van je vinger. Maak deze nat met behulp van warm water en een beetje schoonmaakmiddel en strijk daarna langs de naad in één vloeiende beweging. Probeer de druk over de volledige lengte van de voeg zo gelijkmatig mogelijk te houden om het beste resultaat te verkrijgen. Let op, verwijder meteen daarna de tape en wacht niet tot de kit is uitgehard. Doe je dat wel, dan kan het gebeuren dat je bij het verwijderen van de tape een stuk van het kitwerk mee hebt en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Het mag dus duidelijk zijn, moet je op een bepaald ogenblik vaststellen dat het kitwerk rond je kunststof kozijnen er niet meer zo fraai uit ziet? In dat geval is het een koud kunstje om deze zelf te vervangen!

Wat kost een PVC raam voor jou?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij PVC raam specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.